VÝSTAVA FILMOVÝCH KOSTÝMŮ VE ZLATÉM JABLKU

Akce Zlín

VÝSTAVA FILMOVÝCH KOSTÝMŮ VE ZLATÉM JABLKU
Akce pro děti, Festivaly, Výstavy
Další akce ve městě Zlín
Podrobnější informace: info@zlatejablko.cz

Až do 15. září zde totiž jako součást doprovodného programu Zlín Film Festivalu probíhá výstava kostýmů Barrandov Studia. Mezi exponáty jsou například kostýmy ze seriálu Arabela, filmu Ať žijí duchové! nebo komedie S tebou mě baví svět.

61. ročník Zlín Film Festivalu se nezadržitelně blíží a už teď je možné se na filmovou notu naladit v obchodním a zábavním centru Zlaté jablko ve Zlíně. Jeho prodejní galerii teď zdobí vitríny s kostýmy ze známých českých filmů, pohádek a seriálů, zapůjčené z bohatého fundusu Barrandov Studia.

 

Výstavu kostýmů u nás už považujeme za tradiční součást programu,“ uvedl Jiří Kratochvíl, ředitel Zlatého jablka. „Letos se mohou návštěvníci těšit třeba na šaty Leonýnky z filmu Ať žijí duchové!, Saxany z Dívky na koštěti, sadu kostýmů z oblíbeného seriálu Arabela nebo z pohádky Kočičí princ. Ty všechny navrhl legendární kostýmní výtvarník Theodor Pištěk, držitel Oscara.“ K vidění budou i kostýmy Vaška Karase ze seriálu Cirkus Humberto, nezapomenutelné Matýskovy dupačky z komedie století S tebou mě baví svět a řada dalších.

 

Všechny exponáty jsou originály z natáčení a pro účely výstavy je zapůjčilo ze své unikátní sbírky Barrandov Studio, jedno z nejstarších, největších a nejvyhledávanějších filmových studií v Evropě, které letos slaví 90 let od svého založení.

 

Výstava je přístupná po celou otevírací dobu obchodního centra až do 15. září.

 

Více na www.zlatejablko.cz

Jméno organizátora: OZC ZLÍN
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce