Výstava FLORIA PODZIM - DUŠIČKY 2018

Akce Kroměříž

Výstavy
Další akce ve městě Kroměříž

Výstava FLORIA PODZIM - DUŠIČKY

Unikátní expozice „Umění se rozloučit“ na výstavě Floria Podzim – Dušičky

Celostátní výstava Floria Podzim, kterou pořádá Výstaviště Kroměříž, se letos nově rozdělí na dvě části. Tradiční bonsajou část podzimní výstavy nově doplní výstava Floria Podzim – Dušičky, která proběhne o víkendu 13. a 14. října. Návštěvníky zaujme zejména unikátní expozicí Dušičky v květech, která se bude věnovat umění se rozloučit.

Na návštěvníky bude v celém pavilonu A čekat ojedinělá dušičková expozice. Výstava představí komplexní nabídku výzdoby a služeb spojených se smutečním obřadem při loučení se zesnulými.

Pohřeb či odchod někoho blízkého jsou témata, o kterých se nepovídá vůbec lehce. Ani ve veřejném prostoru se události pohřbu nevěnuje dostatečný prostor. Rádi bychom podnítili veřejnou debatu a nabídli návštěvníkům možnost zamyslet se nad těmito událostmi, které k životu neodmyslitelně patří. Návštěvníci u nás uvidí různé podoby výzdoby smutečních věnců, hrobních míst, ale i hřbitovní vázy, lampy, urny či památeční skla,“ uvedl manažer výstavy Vojtěch Zahradník.

Návštěvníci budou mít také možnost dozvědět se informace o péči o nemocné v domácím prostředí, nebo jak vhodně zajistit dostupnou zdravotní péči. 

Původcem myšlenky a odborným garantem workshopu pod názvem Umění se rozloučit je místopředsedkyně Svazu květinářů a floristů České republiky Klára Franc Vavříková.

Velkolepá expozice ovoce a zeleniny

Výstava Floria Podzim – Dušičky bude patřit i všem zahrádkářům a zahradníkům. Pavilon B zaujme expozicí tradičního ovoce a zeleniny s názvem Hanácký statek, kterou vytvoří odborníci z Českého zahrádkářského svazu. Součástí expozice Hanáckého statku bude i jedinečná výstava dýní a široký prodejní sortiment: od čerstvých jablek, přes včelí med až po domácí povidla. Zvídaví návštěvníci si dokonce mohou udělat svůj vlastní mošt pomocí unikátního šlapacího kola.

Na výstavě návštěvníci samozřejmě nakoupí vše potřebné pro dům i zahradu. Můžou zde pořídit okrasné cibuloviny, ovocné stromy, chryzantémy či smuteční věnce.

Po celou dobu výstavy bude pro návštěvníky připraven i bohatý doprovodný program. K poslechu zahraje cimbálová muzika a pro malé i velké je připraven náš zábavní park Dětský svět Kroměříž se spoustou zážitkových atrakcí.

Co: Floria Podzim – Dušičky

Kdy: 13. a 14. října 2018, každý den do 9 do 17 hodin

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce