VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ „KLOBOUK DOLŮ“

Akce Praha

VÝSTAVA FOTOGRAFIÍ „KLOBOUK DOLŮ“
Kultura, Výstavy
Další akce ve městě Praha

Od 3. října je v unikátních prostorách Werichovy vily v Praze k vidění výstava módních snímků „Klobouk dolů“, na nichž studenti katedry fotografie FAMU zachytili onkologické pacientky. Společný projekt Dialogu Jessenius a Projektu 35 vznikl jako pocta pacientům za jejich odvahu bojovat se zákeřnou nemocí a také zdravotnickým pracovníkům onkologických pracovišť, kteří jim ve snaze ji porazit pomáhají. Výstava je přístupná pro veřejnost až do 15. října.

Měsíc říjen je již tradičně po celém světě označován za měsíc boje proti rakovině, kterému se pravidelně připojují i obecně prospěšné společnosti Dialog Jessenius a Projekt 35.

 

Kromě výstavy „Klobouk dolů“ ve Werichově vile představí v průběhu října i řadu dalších kulturních a preventivních akcí. Kromě jiného i autorskou projekci Heleny Třeštíkové, koncert šansonů Chantal Poullain  a koncert Štefana Margity, které budou věnovány pacientkám, pacientským organizacím, lékařům a dalším zdravotnickým pracovníkům onkologických pracovišť jako poděkování.  "Je škoda, že většinou  zapomínáme děkovat. My  bychom  v rámci letošního „Růžového října“ rádi připomněli, že  vedle nás žijí ženy, které musí denně statečně bojovat s těžkou onkologickou diagnózou- karcinomem prsu , ale také  všichni ti, kdo jim pomáhají nad ní zvítězit. Všem proto patří  velký dík a před jejich odvahou chceme  smeknout,“ říká Petra Tesařová, předsedkyně správní rady Dialog Jessenius, o.p.s.

 

Výstava je umístěna v podkrovních prostorách Werichovy vily od 3. do 15 října.

 

 

Více na www.dialog-jessenius.cz

Jméno organizátora: Dialog Jessenius a Projekt 35
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Karma
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Filozofie pro život
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Elementálové, duchové přírody
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha