Za pražskými netopýry - podzim 2017

Akce Praha

Za pražskými netopýry - podzim 2017
Jiné akce
Web organizátora:
www.lesypraha.cz
Další akce ve městě Praha

Za pražskými netopýry - podzim 2017

Od stromů se natahují stíny, ale dřív, než se stačí odtrhnout, je slunce mizející za obzorem slije do houstnoucí večerní tmy. To je chvíle, do níž se budí obyvatelé lesa, kteří po celou noc brázdí lesní ticho a za sebou jen tu a tam nechají plout ozvěnu svého hlasu. Jsou ale i tací, kteří se kolem nás míhají bez povšimnutí, neboť jejich hlas, jenž by je mohl prozradit, se před námi skrývá v nepřístupné říši vysokých frekvencí. Záhadní létající savci, před nimiž se temný noční svět vyjevuje právě díky jejich neslyšnému hlasu, který se odráží od okolí. Na podzim se společně opět vydáme na výpravu za pražskými netopýry a na cestu nám na křižovatkách netopýřích signálů „posvítí“ ultrazvukový detektor.

S pomocí detektoru zjistíme, jak bohatý zvukový repertoár netopýři mají a jak se od sebe svými hlasy navzájem liší jednotlivé druhy netopýrů, z nichž 17 se v Praze prokazatelně vyskytuje. Zkusíme se naučit je rozlišovat a představíme jejich specifické rysy.

Na výpravě nás doprovodí i některý z ochočených, trvale handicapovaných netopýrů. Odborné vedení netopýřích exkurzí zajistí lektoři z České společnosti pro ochranu netopýrů (Náš soused netopýr).

Kdy se k nám můžete přidat:

20. 9., Stromovka, v 18 hodin před Šlechtovou restaurací
26. 9., Stromovka, v 18 hodin před Šlechtovou restaurací

Prosíme zájemce, aby svoji účast předem nahlásili na telefonním čísle 778 716 582 nebo na e-mailu swolova@lesy-praha.cz (kapacita exkurzí je omezená, na jednu exkurzi se vejde asi 20–25 účastníků).

Obě exkurze začínají v 18 hodin, trvají zhruba hodinu a jsou zdarma.

Na exkurzi doporučujeme vzít si s sebou baterku a vhodné oblečení a obuv do terénu.

POZOR, exkurze se budou konat jen za vhodného počasí (ne za hustého deště, silného větru ani při velkém ochlazení – to bychom toho od netopýrů totiž mnoho nezaslechli).

Místo konání akce: Park Stromovka, Královská obora 11, Praha
Datum začátku akce: 20. Září 2017 18:00
Datum ukončení akce: 26. Září 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1048N 14.4099E

Případné změny si prověřte na webu akce Za pražskými netopýry - podzim 2017

Jméno organizátora: Lesy hl. m. Prahy
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce