Zahájení lázeňské sezony 2019

Akce Teplice

Zahájení lázeňské sezony 2019
Kultura
Další akce ve městě Teplice

Zahájení 865. lázeňské sezony 2019

HUDEBNÍ PROGRAM ZLS 2019 - 24.-26.5.2019 - TEPLICE

SCÉNA NA PTAČÍCH SCHODECH

Sobota 25. 5.
13.00
MICHAL KINDL & BAND
Nový objev české hudební scény, zpěvák a textař Michal Kindl vydal v březnu 2018 své první debutové album Barvy, které se setkalo s velmi dobrou kritikou. Na tomto albu se podílel společně s producentem Alešem Zenklem. Na Zahájení 865. lázeňské sezony ho doprovodí vlastní skupina.
https://www.michalkindl.cz/

14.30
ZASTODESET
Mladá západočeská pop-rocková kapela Zastodeset vznikla v roce 2012. Od té doby odehrála mnoho koncertů po celé ČR i v zahraničí a získala si srdce fanoušků všech generací. Kapela se prezentuje především svými hity jako. např. Křičíme ránem, Hlavolam, Stopař nebo Pohádka, které se vyznačují zpěvnými refrény a tanečními rytmy. Jejich největší předností jsou energická vystoupení s moderní pódiovou show, která přináší nezkrotnou pozitivní atmosféru celému publiku.
http://www.zastodeset.cz/

16.00
POLETÍME?
Skupina dobře vypadajících mužů hrající original banjo punk future jazz kántry v turbošansonovém duchu. V roce 2007 ji založil brněnský výtvarník a písničkář Rudolf Brančovský. Jejich hudba je založená hlavně na zvuku banja. Žádné zvuky nástrojů co neexistují, žádné texty o věcech, co se nestaly, anebo nikdy nestanou. Jemné, přesto vulgární, přízemní, leč nad věcí, smutné, přeci veselé, sladké, přesto hořké. Respekt to Waldemar Matuška, Voskovec a Werich, Jiří Šlitr a Semafor, Ivan Mládek, Divadlo Sklep a Jára Cimrman. Skupina Poletíme? se netají inspiraci kapelou Buty, Trabandem či Ivanem Mládkem.
http://www.poletime.info/poletime/

17.30
HONZA KŘÍŽEK A SKUPINA
Honza Křížek, frontman dnes již kultovních Walk Choc Ice, dlouholetý hlas Blue Effect, multiinstrumentalista, skladatel filmové a scénické hudby (mj. Zlatý muž z Ria nebo Cirk La Putyka), se v listopadu 2017 vůbec poprvé ve své bohaté kariéře představil se svou sólovou autorskou tvorbou. Symbolicky v roce, kdy Walk Choc Ice oslavili 25 let existence zcela exkluzívním koncertem v
pražském Paláci Akropolis (13. 11. 2017), Honza Křížek zahájil zbrusu novou kapitolu své hudební kariéry. Kapitolu své sólové autorské tvorby ztvárňuje v podobě akustických sólových vystoupení, nebo energických a výbušných koncertních show, spolu se svou novou doprovodnou kapelou.
https://www.honzakrizek.cz/

19.00
XIII. STOLETÍ
Představovat legendu českého gotického rocku XIII. století by bylo nošením netopýrů do jeskyně. Hudba dětí noci z mystické Jihlavy očarovala za více než dvě a půl dekády existence úctyhodný počet posluchačů nejen v Čechách, ale po celé Evropě... Vznikla roku 1990 z punkové kapely HNF (Hrdinové nové fronty) a své první album Amulet vydali o dva roky později.
Letos v únoru týden trávila skupina XIII. století týden v prostorách nahrávacího studia. Vydání nového alba FRANKENSTEIN je naplánováno na přelom května a června 2019.
https://www.xiiistoleti.com/index.html

21.00
XINDL X
Český písničkář Xindl X, vlastním jménem Odřej Ládek, získal během své hudební kariéry řadu ocenění, např. Autorskou Portu za píseň Dysgrafik, na festivalu Zahrada zvítězil v písničkářské kategorii a v soutěži Inkubátor pořádané serverem iLegalne.cz zvítězil s písní „Styky“ v kategorii pop. Mimo hudební aktivity působí také jako filmový a televizní scénárista. Na koncertě v Teplicích vystoupí s doprovodnou kapelou ve složení Milan Matoušek (kytara), Radim Genčev (baskytara), Jan Bálek (klávesy), Emil Valach (bicí) a Radek Kašpar (saxofon).
https://www.xindlx.cz/

Neděle 26. 5.
13.00
UŽ JSME DOMA A ROMEK HANZLÍK HRAJÍ FPB
Už jsme doma (UJD) je česká avantgardní rocková kapela. Původně byla zformována v Teplicích roku 1985. Po půl roce existence do kapely přešli dva členové legendární teplické skupiny FPB a z původní sestavy zůstali jen dva lidé. Tím se ustavila první významná čtyřčlenná sestava UJD - Jindřich Dolanský, Miroslav Wanek, Romek Hanzlík a Julius Horváth. Písničky FPB dnes UJD příležitostně hraje v rámci koncertu "Už jsme doma a Romek Hanzlík hrají FPB".
http://www.rock-jazz.cz/kapela/ujd

14.30
YO YO BAND
Yo Yo Band – česká hudební skupina hrající reggae. V listopadu 1975 ji založili Richard Tesařík, Vladimír Tesařík, Ondřej Hejma a Julius Novotný Kuzma. Kdo by neznal hity, které se pevně usadily na českých rádiích jako např. Nejlepší holky (Rybitví), Karviná, Kladno, Jedem do Afriky, a řada dalších.
http://www.yoyoband.cz/

16.00
OLGA LOUNOVÁ
Olga Lounová je populární česká zpěvačka, skladatelka, herečka, závodnice rally. Po zdárném ukončení studia na Pedagogické fakultě v Liberci získala absolutorium na Konzervatoři Jaroslava Ježka v Praze. V současné době se Olga věnuje hlavně vystupování s kapelou a herectví v českých muzikálech a televizních seriálech. Mezi její dosud největší hity patří Láska v housce s Xindlem X, autorské skladby K výškám a Brány svaté a v neposlední řadě skladba Jsem optimista.
http://www.olgalounova.cz/

17.30
UDG
Ústecká pop-rocková skupina UDG působí na hudební scéně více jak 20 let. Zásadní zvrat v kariéře přichází v květnu roku 2004, kdy se stala z rozhodnutí odborné poroty vítězem druhého ročníku soutěže Coca - Cola PopStar a podepsala smlouvu na vydání alba s hudebním vydavatelstvím Sony BMG. Kapela v současné době neustále velmi pilně koncertuje a každoročně ji najdete prakticky na všech významných letních akcích. UDG jsou rovněž jednou z nejpopulárnějších kapel na sociální síti facebook, kde mají přes 75tis fanoušků.
http://www.udg.cz/

19.15
BACK TO HOME – teplické rockové legendy společně na jednom pódiu
Ojedinělá koncertní podívaná – teplické rockové legendy společně na jednom pódiu. Během koncertu se představí Motorband (45 min.), Hlahol (45 min.), dále kombinovaná sestava Hlahol a hosté – Milan Špalek + Ota Váňa (20 min.) a Hlahol + Motorband s hostem – Petr Janda (30 min.).
https://www.motorband.cz/
http://www.hlahol.com/


SCÉNA ZA DOMEM KULTURY
Sobota 25. 5.
13.15
THE END OF COLOURS - THE DOORS REVIVAL /Plzeň/
Hudební skupina The End of Colours byla založena v roce 1995 v Plzni a vystupuje od samého začátku také jako „The Doors revival“. Počátkem roku 2000 byla koncertní činnost skupiny přerušena na dlouhých sedm let. Až ve chvíli, kdy američtí The Doors slaví výročí 40 let od vydání svého prvního alba, se v roce 2007 The End… vrací na scénu. Hrají ve složení: Pavel Batěk , Míra Šebek Tomáš Alferi Mára Guldan a Petr H.Batěk .
http://www.phb-art.com/eoc

14.45
VITACIT
Vitacit je česká metalová skupina, která vznikla v roce 1975. Do roku 1998 kapela zaznamenala několik změn, především na postu sólových zpěváků. V roce 1998 ukončila kapela svou činnost. Od roku 2006 se kapela dávala postupně dohromady a od roku 2009 koncertovala s Ladislavem Křížkem, který zpíval ve Vitacitu v letech 1985–1987. Hrají ve složení: Fany Stehlík, Dan Horyna, Petr Eda Kocour, Pavel Kuře Hejč, Honza Bouška, Luděk Adámek, Stanley Jahoda . http://vitacit.eu

16.15
VLTAVA - MARX, ENGELS , BEATLES PO 20 LETECH
Vltava je česká hudební skupina, která existovala v letech 1986–2003 a svou činnost obnovila v roce 2010. Je považována za jednu z nejoriginálnějších českých rockových skupin,[1] je pro ni typická kompoziční nápaditost a složitá a pestrá instrumentace . První koncert kapely se uskutečnil 15. listopadu 1986. Hrají ve složení: Robert Nebřenský , František Svačina , Tomáš Uhlík , Ondřej Pomajsl , Ondřej Klímek. Všichni také výborně zpívají.
www.vltava.at
17.45
TH!S
Čerstvá pražská root – rocková kapela
Hrají ve složení: Johny Vokál aka Jan Melíšek, André Pražec aka Ondřej Vyoral , Vokoun Tvrdič aka Vojtěch Kotek, Strženej Vinty aka Josef Černý.
http://www.this.cz

19.30
GEORGE MICHAEL BAND – THE TRUBUTE TO GEORGE MICHAEL
Světově ojedinělý hudební projekt přinášející posluchačům a divákům hudbu George Michaela v co nejvěrnější podobě. Základy skupiny George Michael Band byly položeny v září 2015. Od té doby skupina stále pracuje na repertoáru a jeho pilování.
info@georgemichaelband.com

21.15
GROOVE ARMY - ROYAL SQUAD
Exkluzivní bubenická show, rytmická smršť perkusionisty Tokhiho, vycházející z kapely Groove Army. Koncertní projekt Royal Squad, příval absolutní energie a taneční muziky v kostýmech a maskách na vyladěné scéně.
https://royalsquad.cz


Neděle 26. 5.
13.15
FILIP ZANGY & PURPUR
Kombinacie tanečního Fusion, Funky a R’n’B, které vychází z žánrových velikánů jako je Nile Rodgers, Prince, Bruno Mars apod.Důraz na taneční složku hudby podporují melodické a chytlavé beaty, zábavné české texty a živá koncertní show.
www.filipzangyapurpur.cz

14.45
MALINA BROTHERS
Bratři Malinové, tedy banjista Luboš (Druhá tráva), kytarista Pavel a houslista Josef (Jimmy Bozeman & the Lazy Pigs), se společně sešli na pódiu v unikátním projektu nazvaném Malina Brothers, ke kterému přizvali ještě kontrabasistu Pavla Peroutku (Spirituál kvintet).
https://www.malinabrothers.cz/
16.15
FRANTIŠEK NEDVĚD SE SKUPINOU TIE BREAK
Český zpěvák a kytarista. Patří mezi nejvýznamnější osobnosti české country, folku a trampské písně. Vystupoval ve skupinách Brontosauři a Spirituál kvintet. Nyní hraje se svou skupinou, ve složení Petr Kocman , jeho syn Vojtěch Nedvěd, Milan Plechatý a bubeník Jaroslav Petrásek.
https://www.frantisek-nedved.cz/

17.45
METALLICA REIVAL BEROUN
Skupina působící na hudební scéně již 11. rokem . Mezi největší úspěchy řadí nejen pravidelné zahraniční koncertování ale také společné koncerty s legendami jako jsou skupiny Arakain nebo Mankey Bussines.
http://metallicaberoun.cz/

19.30
WOHNOUT
Skupinu tvoří ji bratrská dvojice Jan a Matěj Homolovi kytara a zpěv), kteří jsou také autory repertoáru skupiny, dále baskytarista Jiří Zemánek a bubeník Zdeněk (Fenek) Steiner. Skupina vznikla v roce 1996, ale do širšího povědomí se dostala v roce 1998, kdy dělala předkapelu při turné skupiny Lucie, Žlutého psa a americké The Offspring v Praze. https://www.wohnout.cz/


SCÉNA NA ZÁMKU

Pátek 24. 5.
PARTY BEFORE:
19.00
BIG BAND TEPLICKÉ KONZERVATOŘE
Orchestr vznikl v roce 2008 z iniciativy studentů žesťového oddělení Konzervatoře Teplice. Téměř od počátku je jeho uměleckým vedoucím Lukáš Čajka. Big band je schopen interpretovat různé hudební styly a díky tomu je jeho repertoár od skladeb swingových orchestrů Glenna Millera, Artieho Shawa či Bennyho Goodmana, až po jazzrockové skladby a pop. https://www.konzervatorteplice.cz/mobil/index.php?type=Post&id=26
20.15
STEAMBOAT STOMPERS DIXIELAND BAND
V roce 1968 se poprvé při společném hraní sešlo několik amatérských hudebníků, které spojoval zájem o aktivní interpretaci tradičního jazzu. Kapela od začátku poutala zájem posluchačů originálním zpracováním notoricky známých jazzových témat interpretovaných neworleánskými muzikanty v první polovině 20. století i humornou nadsázkou, kterou svým neopakovatelným vokálním projevem proslul legendární Antonín "Tony" Brych. Dlouholetý koníček hudebníků se brzy stal jejich hlavní profesí a za půl století své existence účinkovali Steamboat Stompers prakticky na všech jazzových festivalech doma i v Evropě, včetně dixielandového festivalu v San Diegu. http://www.steamboat-stompers.cz/

Sobota 25. 5.
13.00
ONDŘEJ FENCL & HROMOSVOD
Hromosvod hraje našlapaný písničkový folk-rock, který se díky nástrojovému obsazení a aranžérské pestrosti mírně vymyká tradičním proudům, ale nesklouzává do intelektuálního rozjímání o smyslu všeho a ničeho. Originální texty plné vnitřních rýmů a nevšedních obratů jsou okrášlené vynikajícími houslemi (Hana Kašpárek Vyšínská - m.j. Inflagranti) a příčnou flétnou, kupředu hnané rytmy jednoho z nejlepších českých bubeníků Jakuba Homoly. V čele kapely stojí zpěvák, kytarista a téměř výhradní autor repertoáru Ondřej Fencl, známý též ze spolupráce s Marsyas, Lubošem Pospíšilem, Lenkou Dusilovou, Janem Hrubým nebo se Schodištěm. https://bandzone.cz/hromosvod?at=info

15.00
CIRKUS PROBLEM
Kapela Circus Problem vznikla v roce 2012. Její bouřlivé působení na české scéně zahrnuje jak pouliční busking, klubovou scénu, tak i velká pódia na předních českých i zahraničních festivalech. Prezentuje se svojí originální a nezaměnitelnou tvorbou autorských písní i některých coverů. Momentální sestava kolem zakládajícího člena a autora většiny repertoáru Jiřího Čevely existuje od ledna 2017. Circus Problem přináší s obrovskou energií a skvělým zvukem zahraný disco-balkan. Kombinuje balkánskou dechovku, diskotékový beat, laciný pop či klezmer. bandzone.cz/circusproblem
17.00
REGGIMENT MICHALA ŠEPSE
Kapela hrající Roots Reggae s prvky Dubu. Nástrojové obsazení: Bicí: Kamil Hofstetter, Baskytara: Pavel Rataj, Kytara: Ondřej Gabčík, Piano a Synth: Láďa Krákavej, Hammond varhany a zpěv: Michal Šeps, český zpěvák známý svou účastí v televizní soutěži Česko Slovenská Superstar, v níž se v roce 2011 probojoval až do finále a získal bronzové místo. Jeho oblíbeným hudebním žánrem je styl reggae. https://bandzone.cz/michalseps?at=info
19.00
ONDŘEJ HAVLÍK: En.dru
Multifunkční umělec, jehož šíře zájmů je obdivuhodná. V prvé řadě vystudovaný herec, absolvent JAMU, rovněž tak skvělý moderátor, ale také skladatel a kompozista. Ondra je vicemistr světa v loopingu - Boss World Looping Championship, dvojnásobný mistr České Republiky v beatboxu, vítěz Evropské soutěže 1st Marathon beatbox battle, mistr ČR a vicemistr světa v kategorii team beatbox s kapelou Beatburger band a dvojnásobný vítěz Czech Boss Looping contest. Jako takový je připraven „dobýt“ i teplické publikum. www.endru.cz

21.00
BOOGIE BOYS
Polská skupina Boogie Boys ve složení dvě piana a bicí hraje stylové boogie-woogie, hudbu, která jako by vypadla ze zakouřených černošských náleven. V roce 2002 jamovali v jednom poznaňském klubu až do bílého rána dva pianisté: Michal Cholewiński a Bartlomiej Szopiński. Kouzlo okamžiku zapůsobilo a nová kapela byla na světě. Styl byl od počátku jasný – boogie-woogie, jedno z tanečních dětí tradičního blues. Kapel, které se pohybují v tomto žánru, působí v Evropě naprosté minimum, není tedy divu, že pánové začali být brzy zváni na prestižní bluesové festivaly po celém kontinentě. V Teplicích na „lázeňské“ si zahrají už podruhé a opět jako „hudba před ohňostrojem“. www.boogieboys.pl
Neděle 26. 5.
13.00
PRIME TIME VOICE
Jazzová vokální kapela, která má v repertoáru filmové a swingové hity i písně, které se hity teprve stanou. Formaci tvoří dámské vokální trio s širokým pěveckým záběrem a bohatým uměleckým curriculem ve spojení s instrumentálním sdružením o zpravidla tříčlenném počtu hráčů - vynikajících jazzmanů. Skupina "jde po vnitřní síle hudby" prostřednictvím starých, zapomenutých i nezapomenutelných či zbrusu nových melodií (Klugh, Grusin, Mancini, Silvestri, Bacharach, Metheny, Corea, Liška..). https://www.prime-time-voice.com/

15.00
PAUL BATTO & ONDŘEJ KŘÍŽ
Paul Batto je znám především jako jazz - bluesový zpěvák, skladatel a kytarista. V roce 1987 odešel z rodného Slovinska, usadil se ve Švýcarsku a deset let zpíval s americkou gospelovou skupinou ABC (A Better Country).
Za doprovodu excelentního jazzového klavíristy Ondry Kříže vystupuje s repertoárem složeným z tradiční nadčasové klasiky – především blues, ale i gospelů a spirituálů. Společně odehráli více jak 750 koncertů ve 24 zemích světa. Paul Batto natočil několik autorských desek. Světoznámý šéf bluesového vydavatelství Alligator Records v Chicagu, Bruce Iglauer o něm prohlásil: „Neuhodl bych, že tak věrohodně interpretuje blues Jihoslovan z Evropy“. articok.cz/akce/paul-batto

17.00
HAMBAEROS PLUS
Tři úči, basa a saxofon a zpěv vás dostanou svou živočišnou interpretací známých i méně známých skladeb. I v malém obsazení dokážou vytvořit velkou jazz – latino – šanson party. Hudba ve stylu jazz, šanson, groove a latin v neotřelém komorním seskupení. https://cs-cz.facebook.com

19.00
KATEŘINA STEINEROVÁ & HER SWING BOYS
Muzikálová herečka, zpěvačka, lektorka swingu a stepu, choreografka a moderátorka. Ve roce 2015 vznikla její doprovodná kapela HER SWING BOYS s profesionálními muzikanty: Jiřím Růžičkou – piano, Kryštofem Tomečkem – kytara, Karlem Waskou – kontrabas, Janem Linhartem – bicí, Ondřejem Klímkem – flétna, saxofon a Svatoborem Macákem – saxofon. Koncert vás zavede do 30., 40. a 50 let 20. století. Repertoár tvoří anglické i československé swingové písně. Přidanou hodnotou každého vystoupení je mini lekce swingového tance. https://www.herswingboys.cz/


SCÉNA NA NÁMĚSTÍ SVOBODY
Sobota 25. 5.

9.30
IDIO&IDIO
Kapela Idio&Idio vznikla v roce 2013 v Ústí nad Labem. V rámci žánru se řadí do poprocku s přesahem do punku i jiných žánrů. Idio staví na českých textech, výrazném ženském chrapláku, který bezvadně ladí s vokály kytaristů, ale také na zábavě, nespoutanosti a přívalu energie. V roce 2016 se stali vítězem soutěže Skutečná liga. V roce 2018 vyšla druhá řadová deska s názvem MELBYS. V letošním roce se kapela chystá na tour s kapelami Zakázaný ovoce a Jaksi Taksi.
https://bandzone.cz/_76261?at=info

11.00
SLAVNOSTNÍ ZAHÁJENÍ

11.15
PETRA BÖRNEROVÁ TRIO
Petra Börnerová trio z Bíliny je projekt české zpěvačky Petry Börnerové, slovenského hudebníka Tomáše Bobrovniczkého a jejich 8-mi letého syna Tomáše, který hraje na bicí nástroje. Repertoár tria je postavený na převzatých i vlastních folk-bluesových písničkách.
www.petrabornerova.com

12.30
CELEBRATION
Chomutovská kapela CELEBRATION se zaměřuje především na skladby tanečního charakteru, přičemž čerpá z hudebních stylů funky, soulu, popu, R&B atp. V repertoáru má například skladby interpretů Amy Winehouse, Niny Simone, Jamese Browna, Jackson 5 a další.

14.00
DEVIANT
Kapela Deviant (rock–metal) byla založena v roce 1999, kdy po pár koncertech a natočení prvního demokazety "Z mechu a kapradí" došlo k jejímu uspání. K znovuzrození dochází v roce 2011, a s druhým demem kapela začíná pozvolna koncertovat. Roku 2017 kapela natáčí oficiální CD s názvem "Jsem to já", podepisuje smlouvu s vydavatelstvím a naplno začíná koncertovat. Kapela vyhrává TV hitparádu s písni "Reklamy" z debutového CD, a začíná se objevovat jak na hudebních TV tak i v rádiích.
www.deviant-official.cz

15.30
PETR KADLČEK TRIO
Zakladatel legendární teplické skupiny Emise a frontman kapely Natural Petr Kadlček zahraje spolu s dalšími dvěma teplickými rodáky (Jakubem Fojtíkem a Milošem Ničem) průřez tvorbou obou těchto kapel.
https://bandzone.cz/petrkadlcek

16.45
BLACK SABÁKA
Ústecká kapela hraje od svého vzniku v roce 1996 syrový rock a melodický hard rock ovlivněný muzikou 70. a 80. let. Hraje výhradně vlastní tvorbu a má za sebou společné koncerty s významnými tělesy české rockové scény.
https://www.black-sabaka.cz/

18.00
ZNOUZECTNOST
Skupina vznikla z plzeňské scény 80. let 20. století jako nástupnické těleso po skupině Zastávka Mileč. První veřejné vystoupení měla 26. listopadu 1986 ve vysokoškolském klubu OKO v Plzni. Začínala jako skupina ovlivněná punkovou jednoduchostí, ale od prvních nahrávek zařazovala do svého repertoáru i písně náležící k jiným hudebním stylům. Znouzectnost je kapela s punkovou pověstí a schopností napsat popovou písničku i folkovou baladu.
http://www.znc.cz/cz-novinky/

19.30
LIPO
Rapper, textař a skladatel z Liberce na sebe poprvé upozornil projektem Básníci před mikrofonem (BPM). V roce 2006 spojili své aktivity Lipo a Paulie, aby proklestili cestu stylu projevu, co nemá na české hip hopové scéně obdoby. Již jejich první deska nazvaná Slova podpořená klipy k písním Madam poezie nebo David, zaznamenává značný ohlas jak u širší posluchačské veřejnosti, tak u hudební kritiky, která nebývá k rapovým deskám zrovna vstřícná.
https://bandzone.cz/lipobpm

21.00
BLUE ROCKET
Blue Rocket, to je Rocket´n´ Roll. Modrou raketu je možné odstartovat několika způsoby. Ten nejosvědčenější, spolehlivě vedoucí k rozburácení budoucího bluesrockového požáru, spočívá v trpělivém vykřesávání jisker razantním škrtáním trsátka o struny otřískané kytary. Tuhle cestu zvolili členové kapely Blue Rocket koncem devadesátých let minulého století v Teplicích.
http://www.bluerocket.cz/
Neděle 26. 5.

11.30
MELODICA
Vystoupení dětského rockového sboru z Bíliny, který vznikl v roce 2013 po projektu se Sámerem Issou. Od té doby vítězí Melodica v různých pěveckých soutěžích a vystupuje s mnoha celebritami.
https://www.rockovysbormelodica.cz/

13.00
ADÉLA RADIMCOVÁ a CATCHFLY
Pop rockovou kapelu CatchFly zdobí výjimečný hlas zpěvačky a písničkářky Adély Radimcové z Chomutova, která zanechala výraznou stopu v poslední řadě soutěže Československo má talent. Můžete se těšit na vystoupení plné krásných melodií a osobitých textů.

14.30
NEW BLACK JACK
Heavy metalová kapela z Ústí nad Labem. Skupina Black Jack působí na rockové scéně od r. 2004. Od roku 2011 po personálních změnách vystupuje pod názvem New Black Jack a věnuje se výhradně vlastní tvorbě.
https://bandzone.cz/newblackjack

16.00
STARWALK
Kapela STARWALK se specializuje na rockovou muziku v elektroakustických aranžích. Repertoár tvoří vlastní autorské písničky a cover verze megahitů velikánů rockové historie. Tři akustické kytary a klasická rocková rytmika (baskytara + bicí) – tohle spojení spolu s výbornými muzikanty, skvělým zpěvem a vícehlasými sbory funguje a baví jak muzikanty tak posluchače všech věkových kategorií.
http://www.starwalk.cz/

17.30
WANASTOWI VJECY REVIVAL
Wanastowi Vjecy revival z Bíliny šíří tvorbu své originální předlohy, čímž vzdává čest této neopomenutelné ikoně české hudební scény. Kapela v čele se zpěvákem Petrem Vondráčkem, disponujícím téměř totožným hlasovým a vizuálním projevem Roberta Kodyma, klade důraz na věrnou instrumentaci skladeb, čímž vytváří autentickou atmosféru při svých koncertních vystoupeních.
https://wanastowivjecy-revival.webnode.cz/

19.00
STARÁ ŠKOLA JINAK
Hardrocková skupina Stará škola vznikla v Ústí nad Labem v zimě roku 1983. Stará škola JINAK sestavila prakticky nový repertoár, kdy s novým hostujícím zpěvákem zanechala prověřené klasiky minulého období (Modrý efekt, Etc...), či je rozšířila o další skladby (Motörhead, ZZ Top, Katapult,...) nebo zařadila i nejnovější skladby (Led Zeppelin, Deep Purple, King Crimson, Queen…).
https://bandzone.cz/staraskola


MUŠLE – ŠANOVSKÝ PARK
Sobota 25. 5.
9.00
DŮM DĚTÍ A MLÁDEŽE - DĚTSKÝ HAPPENING
Prezentace zájmových činností a soutěže pro děti. Taneční a hudební
vystoupení dětí z Teplic, Biliny a Duchcova.

14.00
BIG BAND ZDENKA TÖLGA
Vznikl v r.1997 z iniciativy zkušených amatérských hudebníků z Chomutovska a v současné době má 26členů ve standardním obsazení, včetně pěveckého zastoupení. Rozsáhlý repertoár tvoří skladby osvědčených autorů swingové a taneční hudby.
https://wwwbbzt.cz

15.30
DALAM VILÁG
Dva účinkující ze ŠTÚROVA. Hrají maďarský repertoár. Vystupují na různých akcích – v Čechách, na Slovensku a v Maďarsku.

17.00
KRUŠNOHORSKÁ DECHOVKA
Dechovka navazující na dlouholetou úspěšnou tradici známé PICHLOVANKY, která mj. vystupovala na pražské Vlachovce. Vedoucím souboru se ujal po Jaroslavu Pichlovi konferenciér a manažer Jaromír Truhlář. Můžeme se těšit na známé české melodie a písničky pěkně od podlahy.

18.30
STARÁ SEŠLOST
Skupina začala hrát v roce 1963. Kapela se specializuje zejména na moderní country a folk, ale nevyhýbá se ani jiným žánrům. Na svém kontě má již několik cédéček a pravidelně se objevuje i ve vysílání ŠLÁGR TV.
www.staraseslost.estranky.cz

20.00
ZDOUNEČANKA
Krojovaná dechová hudba ze Zdounek u Kroměříže, která v roce 2016 oslavila 45let svého působení. Disponuje nejen vlastním hudebním repertoárem, ale také skladbami známých českých autorů.
https://zdounecanka.cz

Neděle 26. 5.
12.30
ZUŠ TEPLICE
Vystoupení žáků ZUŠ Teplice.

14.00
STAROPRAŽŠTÍ PARDÁLOVÉ
obsazení housle, akordeon, kontrabas. Hrají a zpívají písně
staropražské, lidové, také písně z třicátých a čtyřicátých let minulého století
a nejpopulárnější hity Karla Hašlera.

15.30
LEDECKÁ DUDÁCKÁ MUZIKA
Kapela byla založena v červnu 2000 ze dvou dudáckých kapel. Jednou byla ZÁMEČTÍ DUDÁCI a tou druhou PLZEŇSKÁ LIDOVÁ MUZIKA. Obě kapely zaznamenaly během svého působení velké úspěchy jak v Čechách, tak i v zahraničí (převážně v Německu).
https://www.dudaci.cz/cs

17.00
STANLEYS DIXIE STREET BAND
Už slovo STREET v názvu kapely naznačuje, že se nesnaží hrát nějaký prokompovaný jazz, ale klasický dixík, který vychází z počátku vzniku této muziky. V repertoáru lze najít veškerou dixielandovou klasiku, swing i blues. Pokud to jde, hraje kapela bez aparatury a zpěv je akustický přes „ hlásnou troubu“, což je velice efektní a vzniká tím jedinečná zvuková archaičnost.
http://www.stanleydixie.cz/

18.30
MARTHA A TENA
Sesterské duo českých zpěvaček řeckého původu. Jako samostatné pěvecké duo fungují od roku 1970. Propagují řecké lidové písně a řeckou kulturu v České republice.
http://www.martha-tena.net/

20.00
PROFESOR BEATLES
Skupina hraje repertoár 60. a 70.let, především pozdější i ranou tvorbu BEATLES a skladby Johna Lennona na sólové dráze. Podstatnou část tvoří také rock´n´roll, blues a některé české hity z tohoto období.
http://www.imagine.cz/
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce