Zkus noční Kuks

Akce Kuks

Zkus noční Kuks
Sportovní akce
Další akce ve městě Kuks

Zkus noční Kuks

Všechny cesty vedou na Kuks…
Rozběhněte se s námi v sobotu 11. července 2019 se startem ve 21:00 do třetího ročníku běžecké akce ZKUS NOČNÍ KUKS. Proběhněte za svitu čelovky velkolepým barokním komplexem bývalých lázní s hospitalem a jeho okolím. Na trase 10km vás zavedeme z Kuksu do Braunova Betléma a přes Křížovou cestu 21. století zase zpět. Na trase 5km seběhnete z hospitalu k nočnímu Labi, minete Šporkův mlýn a pokračujete obnovenou hraběcí alejí stávající z 222 stromů ze Stanovic zpět do Kuksu.
V prostorách hospitální bylinkové zahrady startují v podvečer průběžně od 19:00 dětské závody. Zde můžete obdivovat pravidelný půdorys, štěrkové cestičky, pečlivě střižený zimostráz, obří obelisky a celou řadu soch. Zámecká zahrada na Loiře? Kdepak, tohle je hospitální bylinková zahrada v Kuksu. Velký křesťanský bojovník stojící uprostřed a další sochy byly do bezpečí zahrady přeneseny z Braunova betléma. Starší děti startují na trase 1,15km kolem nasvíceného hospitalu. Přijďte zažít kouzlo nočního běhu, které zaručeně dostane každého! Prostor i čas najednou získávají nový rozměr, obzor máte zúžen na dosvit čelovky a v jejím odlesku si všímáte detailů, které ve dne nevidíte, výrazně roste vnímání lidských smyslů. Zamrazí vás, jak silně najednou začnete vnímat realitu a detaily. V
V nočním Kuksu a jeho okolí si budete připadat jako objevitelé…
Braunův Betlém
Jsou tu všichni, které znáte. Ježíšek, Marie, oslík s kravkou, Tři králové i řada poustevníků. Trochu větší, než byste čekali, a mistrně vytesané přímo do pískovcových skal. To nejlepší z českého baroka vytvořil geniální Matyáš Braun v lese pod širým nebem.
Křížová cesta 21. století
Tvoří ji 15 soch, které ztvárňují příběh nadějí a utrpení člověka.
Každý z nás si nese svým životem svou vlastní křížovou cestu. A bez naděje se nikdo z nás neobejde.
Zkus noční Kuks i TY! Pomůžeš svým startem se záchranou soch v celém areálu…

Začátek akce: 11. 7. 2020 18:00:00
Konec akce: 11. 7. 2020 23:00:00
Vstupenky
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce