Zrní na Střeše Radost! - přidaný termín!

Akce Praha

Zrní na Střeše Radost! - přidaný termín!
Koncerty
Další akce ve městě Praha

Zrní na Střeše Radost! - přidaný termín!

19.6. - Vyprodáno
20.6. - https://goout.net/cs/koncerty/zrni/vecsf/+pstmq/
Exkluzivní koncert kapely Zrní s vyhlídkou na Střeše Radost!

Vřava napnutých lan hudby, beaty kladenských uhelných strojů a melodie, které zní dlouho vzadu v hlavě. Zrní jsou stopaři nových postupů, spojují železitou pevnost se zvučným dřevem a uhýbají tomu, co by se mělo.

V posledních letech se Zrní pohybuje v meziprostoru alternativy a popkultury, volí svou cestu a víří zcela vlastní prostředí. Kombinaci elektroniky a písničkářství vede autenticita a hra se zvukem i vlastními možnostmi. Ve své hudbě jdou vstříc tomu, co jednoduše v člověku je.
Čtyři Honzové a jeden Ondřej spolu hrají už od roku 2001. Mezitím poslali Hrdinu počítačové hry do světa, Následovali kojota, složili Soundtrack ke konci světa a důvěrně popsali Jiskřící, co nevymyslíš. Někde tam polétává i cena Anděl za objev roku 2012, nominace na další Anděly v roce 2014 (kapela roku, klip roku a žánrová cena Alternativní hudba) a k němu dalších nebo mohutný koncert po Björk na Colours od Ostrava v roce 2017.
Vedle hraní na velkých festivalech a ve velkokapacitních sálech se jali objevovat nová, neprotřelá místa a odhlučnili svůj koncert na komorní podobu, kterou nazvali Černá hodinka a půl. Koncert se tak koná přímo mezi návštěvníky, lampami a svíčkami.
Není mnoho kapel, které by tolik překvapovaly, jako právě Zrní. Intimitu a pokoru z desek dokáží na koncertech přetavit v obrovskou energii, kde se jde na dřeň hudebního i osobního zážitku. Hýbou hranami i niterními pocity, vzývají k tanci i pozornému poslechu. Právě proto jsou stále vyhledáváni i novým publikem, jejich koncerty jsou často událostí v širokém okolí.
Jejich poslední deska Jiskřící a na ni navazující EP Spící vznikla ve spolupráci s producentem Onřejem Ježkem (Jamor studio) a Jonatánem Pastirčákem (Pjoni). Pojímá mnohem více elektroniky, efektů, ale i umocněných emocí a propracovaného zvuku. Tématem desky je krize jako pozitivní prvek života. Koncentrované smysly a jiskra mezi skalnatými útvary.
Zrní proplouvají žánry, posouvají se a zrají. Stali se tak sebevědomým a jasným bodem české hudební scény.

Vstupenky za 490,- v omezeném množství v síti GoOut!

Začátek akce: 19. 7. 2020 20:00:00
Konec akce: 20. 7. 2020 22:00:00
Vstupenky
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Jana Kirschner
Lucerna Music Bar, Praha
DROPKICK MURPHYS
Lucerna - Velký sál, Praha
FREDDIE - CONCERT SHOW 26.05.2024
Divadlo Radka Brzobohatého, Praha
GALAKONCERT III - FILM A MUSICAL
Kongresové centrum Praha, Praha
J.A.R.
Lucerna Music Bar, Praha