13. filmově-diskuzní večer: Mediální realita

Akce Praha

13. filmově-diskuzní večer: Mediální realita
Akce pro děti, Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Praha

13. filmově-diskuzní večer: Mediální realita

Co je mediální realita a jak souvisí s realitou sociální? Jak média utvářejí naši společnost, co dělají dobře a kde jsou možná rizika? Co je to koncpt mediace? Jak se dělá reklamní kampaň na pravdu a lásku?

Na 13. filmově-diskuzním večeru se budeme společně s Josefem Šlerkou a filmem No věnovat tématu Mediální realita. Film pouštíme nejpozději v 18:15. Diskuze začne cca ve 20:15 (30-45 min).

Filmový klub chce být platformou pro setkávání lidí různého věku (18+) z různých prostředí, proto začínáme již v 18:00. Starší věkem rádi doprovodíme domů, případně odvezeme (zájemci, pište do zpráv). Prostředí je také baby friendly. V zadní části sálu může být tlumené světlo, vedle sálu je dětská místnost s přebalovacím pultem. Vždy máme přichystané kafe, čaj a vodu.
Pro bezbariérový přístup je možno použít schodolez.
--------------------------
FILM: No | Pablo Larraín | Chile, FR, USA | 2012 | 118 min. | ES + CZ tit.

Poslední snímek Larrainovy trilogie pojednávající o povaze chillské diktatury je výjimečným propojením dokumentárních záznamů z 80. let minulého století a formálně totožně natočených hraných sekvencí. Film líčí pád Pinochetovské diktarury a ukazuje na mediální souboj, který se rozpoutal poté, co na základě mezinárodního tlaku bylo vyhlášené referendum o setrvání Pinochetovy vlády. Opozice po 15 letech dostala poprvé prostor v televizi - 15 minut! Čím ale tenhle čas naplnit? Připomínáním hrůzných praktik Pinochetovy vlády, nebo optimistickou reklamou na demokracii jako ideální spotřebitelský produkt?
--------------------------
DISKUZE: Josef Šlerka

Josef Šlerka je odborníkem na analýzu dat ze sociálních sítí. V srpnu 2017 se stal ředitelem Nadačního fondu nezávislé žurnalistiky. Také vyučuje na Ústavu informačních studií a knihovnictví na FF UK.

Místo konání akce: ČCE Praha 10 - Vršovice, Tulská 1, Praha 10 - Vršovice, Praha
Datum začátku akce: 5. Prosince 2017 18:00
Datum ukončení akce: 5. Prosince 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0735N 14.4743E

Případné změny si prověřte na webu akce 13. filmově-diskuzní večer: Mediální realita

Jméno organizátora: ČCE Praha 10 - Vršovice
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha