3. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU LOUTKOVÉHO DIVADLA AMPLION

Akce Kladno

3. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU LOUTKOVÉHO DIVADLA AMPLION
Festivaly
Další akce ve městě Kladno

3. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU LOUTKOVÉHO DIVADLA AMPLION

Diváci se v termínu od 26. 8. 2022 do 28. 8. 2022 opět mohou těšit na Kladno plné divadla pro děti. Na své si ale přijdou i dospělí diváci. Připraveny budou hned dvě divadelní scény, na kterých se ve třech dnech vystřídá několik souborů.

Mezi divadla, která na festival přijala pozvání patří například Divadlo Polárka z Brna, Bratislavské bábkové divadlo, Bábkové divadlo Žilina a mnoho dalších.
Návštěvníci festivalu nepřijdou o velkolepé zahájení na kladenském Náměstí starosty Pavla, které se uskuteční v podvečer v pátek 26. 8. a postará se o něj soubor Amanitas. Na Náměstí starosty Pavla také diváci naleznou jednu ze dvou hlavních scén, umístěna bude v jedinečném stanu Okodome, který se v noci rozzáří barvami. Nejen divadelní představení jsou připravena na poslední srpnový víkend, na programu budou i koncerty, workshopy nebo výtvarné dílny, které zabaví děti i dospělé. Patronkou letošního ročníku bude herečka a spisovatelka Vlastina Svátková. Umělecká šéfka Divadla Lampion Lucie Radimerská dodává: „Je nám velkou ctí, že za podpory města Kladna můžeme již tradičně zakončit prázdniny přehlídkou toho nejlepšího z českých a slovenských loutkových divadel. Na festivalu AMPLION otevře Divadlo Lampion svou náruč všem malým i velkým divákům.“

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
TOYOTA BEAT FESTIVAL 2024
Kmochův ostrov, Kolín
Kluboofka Fest
Na Koupáku, Vlašim
Jinecké slavnosti
areál Huti Barbora, Jince
HIGHLAND GAMES Úvaly
hřiště pod kostelem, Úvaly
STREET FOOD FESTIVAL Evropa v Úvalech
Náměstí Arnošta Z Pardubic, Úvaly