4. promítání filmového klubu: Stáří

Akce Praha

4. promítání filmového klubu: Stáří
Divadlo, kino
ČCE Praha 10 - Vršovice, Praha
Další akce ve městě Praha

4. promítání filmového klubu: Stáří

Čtvrtý večer Filmového klubu Vršovického sboru ČCE přináší téma stáří, otázku důstojného konce života a situace v těchto oblastech v České republice. Po projekci filmu "Láska" bude následovat diskuse o filmu a o zmíněných tématech s Hanou Janečkovou.

-----------------------------------------------------------
Láska | M. Haneke | Francie / Německo / Rakousko | francouzsky s českými titulky | 2012 | 125 min

Komorní drama oceňovaného režiséra Michaela Hanekeho zachycuje útrapy stárnoucího manželského páru. Hlavní postavy Anne a George, jsou spolu už dlouho, mají dceru a stále se ještě mají rádi. Anne však jednoho dne postihne mozková mrtvice, která jí ochromí polovinu těla. Muž ji nechce dát do zařízení pro seniory a stará se o ni sám. Ale po její druhé mrtvici se situace dramaticky zhorší...
Snímek získal řadu významných filmových cen – pět nominací na Oscara, Oscara za nejlepší cizojazyčný snímek, Zlatou palmu v Cannes, Zlatý Glóbus za nejlepší zahraniční film a mnohé další.

https://www.youtube.com/watch?v=PNFhWV_A4hY

-----------------------------------------------------------
PhDr. Hana Janečková, PhD. vyučuje komunitní péči a sociologii medicíny na 3. LF UK a problematiku specifických metod sociální práce a přístupů zaměřených na člověka na katedře pastorační a sociální práce ETF UK. Patří mezi zakladatele České alzheimerovské společnosti a zabývá se kvalitou v zařízeních poskytujících služby lidem s demencí. Vedla výzkum vlivu reminiscenční terapie na kvalitu života seniorů žijících v institucích a ve spolupráci s Evropskou reminiscenční sítí koordinovala projekty, jejichž cílem bylo podpořit kvalitu života rodin pečujících o člověka s demencí. V roce 2015 byla u vzniku Reminiscenčního centra. V Diakonií ČCE pracovala od jejího počátku v oblasti vzdělávání a rozvoje kvality poskytovaných služeb.

---
Projekce a debata se koná v prostorách modlitebny FS ČCE v "katakombách" v suterénu domu Tulská 1 – vstup dveřmi v rohu otevřeného vnitrobloku.
Vstupné dobrovolné.

Místo konání akce: ČCE Praha 10 - Vršovice, Tulská 1, Praha 10 - Vršovice, Praha
Datum začátku akce: 7. Února 2017 18:00
Datum ukončení akce: 7. Února 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0735N 14.4743E

Případné změny si prověřte na webu akce 4. promítání filmového klubu: Stáří

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov