40 let Charty 77 a koncert The Plastic People of the Universe

Akce Lipník nad Bečvou

40 let Charty 77 a koncert The Plastic People of the Universe
Jiné akce, Koncerty
SVČ Lipník nad Bečvou, p.o., Lipník nad Bečvou
Další akce ve městě Lipník nad Bečvou

40 let Charty 77 a koncert The Plastic People of the Universe

Čtyřicítku oslaví Charta také v Lipníku. Kulatým stolem, výstavou a koncertem Plastiků

S nadsázkou se říká, že chartisté byli partou Pražáků a jednoho Lipeňáka. Tak proč neoslavit 40. výročí od založení Charty 77 tentokrát právě v Lipníku? Stane se to v sobotu 14. ledna odpoledne. Na programu mají organizátoři kulatý stůl v Konírně, výstavu samizdatů a koncert legendární kapely The Plastic People of the Universe.

Lipník bude druhou lednovou sobotu hostit několik významných osobností. Chybět mezi nimi určitě nebude Tomáš Hradílek, signatář Charty 77 a první polistopadový ministr vnitra v rámci federace. „Jména ostatních hlavních diskutujících zveřejníme, jakmile nám potvrdí svou účast. Už nyní ale můžeme prozradit, že mezi pozvanými je například amerikanista a první polistopadový rektor UP Olomouc Josef Jařab, který pozvání již přijal. Kromě zajímavých politických postojů má přes rodinné vazby rovněž vztah k Lipníku,“ uvedla za organizátory akce Marie Šuláková ze SVČ Lipník s tím, že moderování besedy už přislíbil Pavel Šaradín, známý politolog z UP Olomouc. Debata nastolí například otázky, co vůbec listina obsahuje, kdo ji napsal a k čemu sloužila nebo jaký dopad má pro současnou generaci? Uskuteční se v prostorách Konírny a vstup na ni bude pro všechny zdarma.

Součástí akce bude výstava samizdatů s představením Romana Prokeše o tom, jak se tiskl samizdat na cyklostylu. Den Charty 77 v Lipníku vyvrcholí od 19 hodin v KD Echo koncertem legendární kapely The Plastic People of the Universe s Vratislavem Brabencem. „Vstupenky na koncert máme již nyní v předprodeji. Zájemci je v tuto chvíli pořídí za 290 korun, na místě pak budou o 50 korun dražší,“ dodala Marie Šuláková.

Akce s mediální podporou Českého rozhlasu Olomouc a pod záštitou děkana Filozofické fakulty Univerzity Palackého Olomouc.

Místo konání akce: SVČ Lipník nad Bečvou, p.o., Komenského sady 1334, Lipník nad Bečvou
Datum začátku akce: 14. Ledna 2017 16:00
Datum ukončení akce: 14. Ledna 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5288N 17.5903E

Případné změny si prověřte na webu akce 40 let Charty 77 a koncert The Plastic People of the Universe

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
EVA A VAŠEK
Dům kultury, Šumperk
ŠUMPERSKÉ POMNĚNKY 2024
PAVLININ DVŮR, Šumperk
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
Dům kultury, Mohelnice