59. ZLÍN FILM FESTIVAL 2019

Akce Zlín

59. ZLÍN FILM FESTIVAL 2019
Festivaly, Jiné akce, Koncerty
Web akce:
www.zlinfest.cz
Web organizátora:
www.zlinfest.cz
Další akce ve městě Zlín

Každoročně představuje ve Zlíně přelom května a června filmový svátek pro malé i velké milovníky filmu, kultury i nevšedních akcí doprovodného programu. Je to totiž doba, kdy centrum Zlína žije Mezinárodním filmovým festivalem pro děti a mládež, největší akcí pořádanou ve Zlínském kraji. Letos se tak stane od 24. května do 1. června, tentokrát v duchu objevování a poznávání.

Hlavní festivalové téma Objevuj a poznávej“ má úzkou vazbu k letošním stým narozeninám slavného cestovatele, dobrodruha a spisovatele Miroslava Zikmunda. A cestovatelská témata se tak budou prolínat jak filmovým, tak i doprovodným programem. Diváci se mohou mimo jiné těšit na filmové poznávání a objevování ve třech oblastech: příroda, lidé a země. V rámci této sekce se bude promítat více jak 40 filmů a dokumentů.

Mezi hosty festivalu nebudou chybět ani další významní cestovatelé, popularizátoři cestování a dobrodruhové. Pozvání do Zlína přijali například režisér a cestovatel Petr Horký, český filmový producent, režisér, spisovatel a „filmař žraloků“ Steve Lichtag, etnolog a cestovatel Mnislav Atapana Zelený nebo dobrodruh se žlutým trabantem Dan Přibáň. Sérii cestovatelských přednášek doplní i umělkyně, spisovatelka a cestovatelka Dorota Nvotová nebo fotografové Václav Šilha, Jan Rybář a další.

Filmové projekce se konají jak na standardních místech jako jsou kinosály v Golden Apple Cinema v obchodním a zábavním centru Zlaté jablko, v prostorách Malé scény, nově i ve Vzdělávacím komplexu UTB - U18, ale také přímo pod širým nebem. Diváci tak mohou filmové snímky zhlédnout v samotném Zlíně, ale i na nádražích v různých městech po celé České republice. Doprovodný program festivalu nabídne i zajímavou Film Industry sekci s odbornými přednáškami a workshopy, řadu divadelních představení, koncertů, výstav, interaktivních a benefičních programů a také sportovních a společenských akcí. Hudební zážitky zprostředkují kapely Mirai, Mandrage, Iné Kafe, benefiční koncert Michala Davida pro Kapku naděje nebo třeba Industry party v kulisách továrního areálu.

Jméno organizátora: ZFF
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
HABERA&TEAM – TOUR 100
Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín
ABBA SYMPHONIC SHOW 50
Kongresové centrum Zlín, Zlín
THE ULTIMATE TRIBUTE TO QUEEN
Kongresové centrum Zlín, Zlín
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Kongresové centrum Zlín, Zlín