Afrika očima Martina Košťála

Akce Železný Brod

Afrika očima Martina Košťála
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
www.zeleznybrod.cz
Další akce ve městě Železný Brod

Afrika očima Martina Košťála

„Kolikrát se mi již stala takováto událost: dítě vykulí oči, otevře údivem pusu a doslova zkamení. Až se po chvíli z šoku vzpamatuje, rozbrečí se a upaluje za maminkou – jen tam je v bezpečí, vždyť právě poprvé v životě uvidělo bělocha,“ říká s úsměvem dobrodruh a cestovatel Ing. Martin Košťál.
Dodnes je cestování po Africe tím největším zážitkem, protože na mapě stále leží bílá místa, kam Evropané vkročili jen velmi ojediněle. A to se v plné míře týká i nejkrásnějších zemí východní Afriky – Ugandy a Keni!
Čarokrásná příroda plná divokých zvířat, průzračná jezera Velké příkopové propadliny se svými ptačími obyvateli nebo dech beroucí Měsíční hory v mlžném oparu, to vše je východní Afrika, zřejmě nejkrásnější část planety. Tyto země však nejsou „jen“ napěchované nádhernou přírodou ale především přátelskými lidmi a nesmírně zajímavými kulturami. Jen namátkou: Rendilové, Samburové, Turkanové, Karamojongové, El Molové… Stačí jen odbočit z hlavní silnice a začít objevovat malebné vesničky a jejich milé obyvatele. Martin Košťál, který již navštívil 18 afrických států, bude na jedinečné přednášce hovořit o tom, jak vesničané těží zlato, jak se místní krásky zdobí, kolik krav nebo velbloudů potřebuje mladý muž, aby se mohl oženit nebo jak se lidé baví ve volném čase. Bude také odhalen technický postup pálení alkoholu. Jistě přijde řeč i na ugandského generála Idiho Amina nebo na to, jak byl dobrodruh opakovaně obviněn z terorismu, až skončil v keňském vězení.

Vstupné dobrovolné. Pořádá IKS Železný Brod.

Místo konání akce: KC Kino Železný Brod, Husova 697, Železný Brod
Datum začátku akce: 12. Března 2018 18:00
Datum ukončení akce: 12. Března 2018 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.6431N 15.2544E

Případné změny si prověřte na webu akce Afrika očima Martina Košťála

Jméno organizátora: IKS Železný Brod
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce