Agoria (FR)

Akce Praha

Agoria (FR)
Koncerty, Zábava, párty
Web organizátora:
www.roxy.cz
Další akce ve městě Praha

Agoria (FR) @ROXY

Francouzský techno inovátor Agoria poprvé v Čechách

Agoria (FR) @ ROXY
18. 5. 2018 - Start 23:00
support: TBA

Předprodej začíná 9/3 v 15:00 přes MY ROXY. Pro registrované s 10% slevou prvních 24hodin, poté i v ostatních předprodejích.
MY ROXY: http://bit.ly/myroxyapp

Na techno scéně není tento DJ, producent a majitel labelu Sapiens žádným nováčkem. Pod pseudonymem Agoria se přes dvacet let skrývá Francouz Sébastien Devaud, autor několika alb a desítek singlů. Je to jen pár měsíců, co se jeho fanoušci dočkali dalšího sólo EP s názvem Boomerang. Ani se neohřálo na stáncích a už se všechny jeho tři tracky objevily například v rámci nedávné výstavy v londýnské galerii Tate Modern. Jsme si jistí, že alespoň jeden z nich určitě zazní i v květnu v pražské ROXY!

Jako syn operní pěvkyně a architekta se od mala pohyboval v prostředí hudby a výtvarného umění. To ho přivedlo zprvu k hip-hopu nebo Princovi, později pak k pionýrům techna, jakými jsou Derrick May, Kenny Larkin či Underground Resistance. Není tak překvapením, že většina jeho setů je postavena především na detroitském zvuku. S těmi brázdí kluby a festivaly po celém světě. Zahrál si ale i na spoustě netypických míst. Například na vrcholu pařížského mrakodrapu Tour Montparnasse.

Stále zmiňujeme techno, ale Agoriu není radno škatulkovat. Často se totiž vydává na výlety do světa sound designu a filmové hudby, kde ventiluje svoji verzatilitu a lásku k jiným žánrům. Ale ani to mu nestačí. Založil festival Nuits Sonores a ještě další label Infinité. Skrze ně se snaží širšímu publiku představit více experimentální umělce a hudbu s náročnými aranžemi. Netají se tím, že jeho hlavním cílem je posluchače neustále překvapovat. Vypadá to, že 18.5. nás v ROXY čeká povedený techno večírek se spoustou neočekávaných okamžiků.

-EN-
Agoria is a French electronic music producer, composer, and DJ Sébastien Devaud. As a son of an opera singer and an architect, he was predestined to be a creative soul. He has released several albums and EPs, loads of singles and the soundtrack to the movie Go Fast. His last LP called Boomerang is just a few months old. There is no doubt that he’s a highly creative person that doesn’t want to be trapped only in one creative realm. For instance, he’s interested in sound design and modern art in general. He has founded the record label InFiné and the Nuits Sonores Festival, both closely affiliated to the city of Lyon. Besides that, he is also involved in contemporary art with aside the artist Philippe Parreno. We look forward to welcoming him at ROXY to hear some of his latest music bits.

Místo konání akce: Roxy Prague, Dlouhá 33, Praha
Datum začátku akce: 18. Května 2018 23:00
Datum ukončení akce: 19. Května 2018 05:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0907N 14.4259E

Případné změny si prověřte na webu akce Agoria (FR) @ROXY

Jméno organizátora: Roxy Prague
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce