Alternativa festival 2017

Akce Praha

Alternativa festival 2017
Festivaly
Další akce ve městě Praha

Alternativa festival meets AVA w. Phonophani \\ Alternativa 2017


Závěrečný večer festivalu Alternativa představí experimentální i klubovou scénu Brna. Dramaturgii večera tak převezme brněnský kolektiv AVA, který jej zasvětí čtyř-kanálovému zvukovému rituálu. Speciálním hostem bude výjimečný norský projekt PHONOPHANI, který se zde představí v sólovém comebacku, exkluzivně rovněž na čtyř-kanálovém zvuku. V Česku tak vystoupí devět let po koncertu jeho známějšího domovského projektu ALOG.
První část večera doplní brněnský performer a "výrobce hluku" Tomáš Vtípil a Moving Spaces - improvizační projekt členů kolektivu AVA pro pohyb, prostor a terénní nahrávky.
Druhá část večera bude patřit klubově laděné afterparty, na které se představí převážně producenti a djs brněnských kolektivů a labelu Bastl Instruments a Nona Records.

ALTERNATIVA meets AVA

PHONOPHANI (NO)
TOMÁŠ VTÍPIL (CZ)
MOVING SPACES (CZ)
+
AFTER-PARTY w/ AVA, Bastl Instruments & Nona Records

PHONOPHANI (NO)
http://sommer.alog.net
http://hubromusic.com/phonophani-animal-imagination

Phonophani je sólový projekt Espena Sommera Eideho - norského producenta, multiinstrumentalisty, vynálezce nekonvenčních zvukových nástrojů a člena kultovního dua ALOG. Do Prahy zavítá v rámci svého sólového comebacku, při němž představí svou novou nahrávku Animal Imagination.
Nové album Animal Imagination vychází na vyhlášeném labelu Hubro Records, a to sedm let po Eidenově předchozím počinu Kreken (Rune Grammofon, 2010). Novinka je tak sólovým návratem po dlouhém období, kdy se Espen Sommer Eide intenzivně věnoval práci na zvukových instalacích a vlastních hudebních nástrojích (např. The Wind Speaker, Ligetizer, Spirit Catcher, Exploded Lapsteel), improvizačních kolaboracích, a nebo svému domovskému duu Alog.
Aktuální nahrávka se zvukově pohybuje právě mezi těmito světy. Zároveň v ní slyšíme ozvuky futuristických tendencí současné klubové hudby přetavené v nejlepším slova smyslu "primitivistický", tribální zážitek. Eideho přístup na nové desce lze charakterizovat jako imaginární zvukový vesmír, který je výsledkem nestálého a nejednoznačného přechodu mezi různými fázemi rituálu, v němž rozum a intelektuální rafinovanost ustupuje intuici, spiritualitě a nekompromisnímu fyzickému zážitku.
Phonophaniho ryze vlastní zvukový svět na čtyř-kanálovém zvuku slibuje nezapomenutelný zážitek.

Doporučený poslech:
https://youtu.be/OxKUflfI3GI
https://youtu.be/l7kdRTVA-8w
https://youtu.be/D8hv5K1MayI
https://vimeo.com/34890790
https://soundcloud.com/phonophani/vuku


TOMÁŠ VTÍPIL (CZ)
http://www.vtipil.cz
https://soundcloud.com/tom-vt-pil-1

Tomáš Vtípil bývá nejčastěji označován jako výrobce hluku, skladatel filmové a scénické hudby, performer; často spolupracuje s nejrůznějšími hudebními uskupeními napříč hudebními žánry (DG 307, Urband, [che]). Ale jakkoli může tenhle výčet znít rozmanitě, v pojetí Tomáše Vtípila všechno představuje objevování vnitřní jednoty.

Doporučený poslech:
https://soundcloud.com/tom-vt-pil-1/sets/do-not-eat-throw-away
https://soundcloud.com/tom-vt-pil-1/chyba


MOVING SPACES (CZ)
https://soundcloud.com/avakolektiv
https://www.facebook.com/avantyry

Čtveřice zvukových experimentátorů z kolektivu AVA (Snediggen Snurssla, Matěj Kotouček, Marek Salamon, Andrej Nechaj) je improvizační projekt, ve kterém dochází k rozkladu prostoru pomocí čtyř nezávislých zvukových zdrojů. Moving Spaces jsou výzvou k aktivní participaci posluchače při tvorbě vlastního mixu zvukových koláží, složených z terénních nahrávek, pořízených na různých místech celého světa. Posluchač si pohybem v prostoru prožije vlastní poslechovou zkušenost, která opětovně spojí čtyři zvukové zdroje do jedinečné kompozice.

Doporučený poslech:
https://soundcloud.com/avakolektiv/ava-live-in-moe-170226

AFTERPARTY w. NONA / BASTL INSTRUMENTS & AVA
http://www.bastl-instruments.com
https://nonarec.bandcamp.com

PLAST
SSNURSSLA
SUN DRUGS
TATRATANK

///

https://www.facebook.com/avantyry
http://alternativa-festival.cz

Místo konání akce: Underdogs', Nádražní 3, Praha
Vstupenky: https://goo.gl/n695z3
Datum začátku akce: 11. Listopadu 2017 19:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0656N 14.4076E

Případné změny si prověřte na webu akce Alternativa festival meets AVA w. Phonophani \\ Alternativa 2017

Jméno organizátora: Alternativa festival
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce