Amazonia – Indiánský život v džungli

Akce Břeclav

Amazonia – Indiánský život v džungli
Přednášky a kurzy
Další akce ve městě Břeclav

Amazonia – Indiánský život v džungli

Amazonia – Indiánský život v džungli
(Vstupné dobrovolné)

Tato přednáška s projekcí fotografií o indiánských etnikách Amazonie zachycuje způsob života a zvyky několika největších domorodých kmenů peruánské Amazonie, tradice šamanismu a mytologii indiánských etnik v dnešní době. Podíváme se mezi indiány, jaké je to s nimi žít jako jeden z nich. Jaký je návrat k přirozenému životu v pralese bez luxusu a západních vymožeností.

Vydáme se s indiány na lov do divoké džungle, na lov indiánských snů, ale i odvahy a vlastního strachu z přežití. Nahlédneme na amazonskou džungli jako na živý organismus, velkou matku, dárce života nejbohatšího biosystému planety.

Podíváme se na soužití s druhým největším kmenem bojovníků Agvaruna. Jak mě obohatili jejich obřady, síla, znalosti a odvaha? Jsou stále obávanými lovci lebek nebo mírumilovní indiáni?

Představím vám projekt indiánského dětského domova a život v indiánské vesnici autentickým pohledem dobrovolníka. Ponoříme se také do bohaté amazonské fauny i flory, které jsem zachytil na unikátních snímcích přímo v divoké džungli. Navštívíme zónu s velkým výskytem zvířat a nahlédneme do zajímavého života několika hlavních druhů. Procestujeme největší krásy rozdílných biotopů horské a nížinné amazonské džungle.

Přednáška bude doplněna o horkou novinku.

Vydáme se na novou expedici za hledáním divokých indiánů ve velmi izolované oblasti – posvátném území kmene Machiganga, která je zmítána prvními kontakty a koloniemi. Překrásná neposkvrněná oblast horské džungle se stala uzavřeným dějištěm pro narkotrafika, protiteroristické jednotky a územím vpádu plynařských firem do teritorií nic netušících divokých indiánských kmenů Machiganga a dalších nekontaktovaných skupin kmenů Nanti / Kugapakori.
V tomto klasickém, avšak velmi dobrodružném scénáři, s výpravou zavítáme do jednoho z posledních indiánských rájů Amazonie.

Přednášející:

Martin Pávek
průzkum a studium etnik Amazonie
a zaniklých kultur Peru/Bolivie.
www.amazonia-spirit.com

Místo konání akce: Cyklosféra, Pod Zámkem 3096/3, Břeclav
Vstupenky: http://www.zivotnacestach.cz/
Datum začátku akce: 27. Listopadu 2017 19:00
Datum ukončení akce: 27. Listopadu 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 48.7596N 16.8746E

Případné změny si prověřte na webu akce Amazonia – Indiánský život v džungli

Jméno organizátora: Život na cestách
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce