Amenra \ Kalle \ Alternativa 2017

Akce Praha

Amenra \ Kalle \ Alternativa 2017
Festivaly, Koncerty
Další akce ve městě Praha

Amenra \ Kalle \\ Alternativa 2017

FESTIVAL ALTERNATIVA // Každoroční přehlídka hutné hudby ze všech žánrových zákoutí

Čtvrteční večer festivalu Alternativa 2017 nás zavede do syrovějších a temnějších hudebních zákoutí. Táborští romantici Kalle uvedou belgickou legendu apokalyptického zvuku, skupinu Amenra.

Koncert v rámci festivalu Alternativa pořádá Unijazz ve spolupráci s Heartnoize Promotion a Mad Duck booking (za podpory festivalu Žižkovská Noc).

AMENRA (BE)

Hardcore je víc, než "jen" hudba a Amenra je "víc", než jen kapela. Je to kult, co daleko přesáhl belgické i evropské hranice. Nemá smysl rozdělování na post hardcore, sludge nebo post-metal. Amenra je zvuk apokalypsy v její nejsyrovější a nejtemnější podobě.

Kapela v ČR odehrála první koncert osm let zpět s nikým jiným, než s legendami sludge metalu Neurosis, kteří stvořili jednu z definic temného post metalového zvuku. Tato kapela je pro Amenra přízračná - krom společných tours (naposledy po USA s Converge) a jasné zvukové inspirace, vychází desky Amenry na labelu členů Neurosis "Neurot Recordings". Na stejném labelu na vyjde koncem října nová deska s tradičním jménem a pořadovým číslem "Mass VI". Produkce se ujal Billy Anderson - autor desítek kultovních alb kapel jako Melvins, Swans a... opět Neurosis. Pražský koncert následuje jako jeden z prvních po vydání alba.

https://churchofra.bandcamp.com/album/mass-v
http://amenra-official.tumblr.com/

KALLE (CZ)

Kalle dokáží z minima prostředků vydobýt až překvapivou energii a ještě se podělit o sílu, která u toho vzniká. Triphopová dynamika a folková intimita se tu potkávají, aniž by cokoli z toho převažovalo. Není tu zasněnost, spíš ledově bodající jehličky, tichý nářek smutných očí trpícího zvířete, pocit, že to, o co jde nejvíc, se odehrává právě v tuto chvíli

https://kallesound.bandcamp.com/

Místo konání akce: La Fabrika, Komunardů 1001/30, Praha
Vstupenky: https://goo.gl/WvaVhq
Datum začátku akce: 9. Listopadu 2017 19:30
Datum ukončení akce: 9. Listopadu 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.1038N 14.4502E

Případné změny si prověřte na webu akce Amenra \ Kalle \\ Alternativa 2017

Jméno organizátora: Alternativa festival
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce