Anežka LIVE! Procházka po Anežsko-haštalské čtvrti

Akce Praha

Anežka LIVE! Procházka po Anežsko-haštalské čtvrti
Akce pro děti, Jiné akce
Další akce ve městě Praha

Anežka LIVE! Procházka po Anežsko-haštalské čtvrti

Pro obrovský úspěch do třetice a v rámci Zažít město jinak. Nezapomeňte si rezervovat místo na prohlidky.ng@email.cz!

Národní galerie v Praze a Procházky pražskou krajinou vás zvou na procházku v rámci programu Anežka LIVE! po okolí Kláštera sv. Anežky České. Procházka objeví zaniklý charakter Anežsko-haštalské čtvrti jako chudinské periferie, seznámí návštěvníky s tím, co se zachovalo, poukáže na dnes již zaniklou zástavbu a zmíní krásnou literaturu, která se na čtvrť na Františku váže: Karla Hynka Máchu, Jaroslava Foglara, Gézu Včeličku a Františka Langera.

Provede Vás Max Hutar, který je profesionálním průvodcem po Praze. Ve své práci se věnuje turistům, místním, školám, dětem, historickému centru i periferiím.

Jelikož na první dvě prohlídky v červenci a srpnu přišlo 80, resp. 260 lidí, chtěli jsme tentokrát zaručit místo a dostatečně malou skupinu pro všechny vážné zájemce. Tentokrát budou prohlídky dvě, jedna od 14:00 (téměř obsazeno) a druhá od 17:00 (zatím dost míst). Účast bude i tentokrát zdarma. Pokud se ovšem chcete některé z těchto dvou zúčastnit, prosíme, REZERVUJTE SI PŘÍSLUŠNÝ POČET MÍST emailem na prohlidky.ng@email.cz.

Ani na této repríze neočekáváme nižší nápor - bude totiž součástí zajímavého programu! Celé odpoledne budou zahrady Anežky součástí sousedských slavností Zažít město jinak, v rámci kterých mj. vystoupí elektroakustické duo Bavor a Javor, které zahraje pásmo autorsky zpracovaných básní Gézy Včeličky o zaniklé chudinské čtvrti okolo kláštera, kde autor vyrůstal. Na místě bude možno taktéž prohlédnout si literaturu, která o Anežsko-Haštalské čtvrti existuje, a virtuálně si projít si původní okolí kláštera na digitalizované verzi Langweilova modelu Prahy ze 30. let 19. století.

→ Sraz ve 14.00, resp. 17.00 ve vestibulu Kláštera sv. Anežky České
EDIT: 14:00 téměř vyprodáno, 17:00 ještě dost míst!
→ Prohlídka se koná za každého počasí a počtu návštěvníků
→ Vstup je zdarma

www.ngprague.cz

Místo konání akce: Národní Galerie - Klášter Svaté Anežky České, Anežská 12, Praha
Datum začátku akce: 16. Září 2017 14:00
Datum ukončení akce: 16. Září 2017 18:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0922N 14.424E

Případné změny si prověřte na webu akce Anežka LIVE! Procházka po Anežsko-haštalské čtvrti

Jméno organizátora: Procházky pražskou krajinou
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce