Atelier 216 - Václav Buchtelík, Samuel Kollárik

Akce Prostějov

Atelier 216 - Václav Buchtelík, Samuel Kollárik
Výstavy
Další akce ve městě Prostějov

Atelier 216 - Václav Buchtelík, Samuel Kollárik

ATELIER 216 je společná výstava dvou malířů - Václava Buchtelíka a Samuela Kollárika. Tyto dva mladé umělce před několika lety svedl dohromady právě atelier číslo 216 - Atelier malby Prof. Daniela Balabána, akad.mal., kde Václav studoval. Samuel byl sice studentem volné grafiky, ale stále více ho přitahovalo medium malby. V tomto ateliéru malovali a jejich tvorba se navzájem ovlivňovala.

Václav Buchtelík (1990) je absolventem Střední umělecké školy v Ostravě v Poděbradově ul. a v roce 2015 úspěšně dokončil diplomovou prací studium v atelieru malby Prof. Daniela Balabána. V současné době pracuje v Galerii výtvarného umění v Ostravě. Zúčastnil se mnoha skupinových výstav. Jeho poslední samostatná výstava proběhla tento rok v Praze v galerii Prokopka a nesla název Indigovou hnědí.

Samuel Kollárik (1992) absolvoval Školu úžitkového výtvarníctva v Kremnici na Slovensku. Poté začal studovat Atelier volné grafiky na Fakultě umění Ostravské univerzity. Po dosáhnutí bakalářského titulu odešel do Prahy na Akademii výtvarných umění, aby se tam mohl věnovat studiu malby. Zúčastnil se mnoha skupinových výstav a vystavuje i samostatně. V poslední době např. v olomouckých galeriích Bohéma a Caesar.

Místo konání akce: Duha Prostějov, Školní, Prostějov, Prostějov
Datum začátku akce: 1. Června 2017 17:00
Datum ukončení akce: 1. Června 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.4733N 17.1105E

Případné změny si prověřte na webu akce Atelier 216 - Václav Buchtelík, Samuel Kollárik

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce