Bitva na Mělníku aneb Sedmá bitva Rytířů Mělnických 2017

Akce Mělník

Bitva na Mělníku aneb Sedmá bitva Rytířů Mělnických 2017
Akce pro děti, Zábava, párty, Zvyky a tradice
Další akce ve městě Mělník

Bitva na Mělníku aneb Sedmá bitva Rytířů Mělnických - 5.8.2017

Tak a máme tu již sedmý ročník naší akce: "Bitva na Mělníku aneb Sedmá bitva Rytířů Mělnických - 5.8.2017", kterou opět pořádají Rytíři Mělničtí. Akce se jako v letech minulých koná v prostoru Hořínského parku. Kdo zde již byl, ví jak nádhernou kulisu nám na akci dělá i Zámek Mělník. Bude to akce ve stylu předchozích šesti ročníků. Informace ke scénáři a programu akce bude postupně aktualizovat a doplňovat. Příběh letošní bitvy bude v duchu pohádkového (fantasy) příběhu. Dobově to bude těžko zařaditelné, opřeme se dějově a oděním o období gotiky, ale vzhledem k potřebám postav udatných trpaslíků, kteří budou na straně čarodějnice, jsou vítáni i zástupci RS (vikingové). Jistě si páni vyznávající gotiku rádi poměří v bitvě své umění s pány vikingy.

Důležité upozornění se týká krytí hlavy. Bez přilby nebude nikdo vpuštěn do hlavních bojů, které by letos měly být opravdu velké. Jedinou vyjímku tvoří hlavní postavy příběhu.

Místem konání akce "Bitva na Mělníku aneb Sedmá bitva Rytířů Mělnických - 5.8.2017" bude již po sedmé v Hořínském parku u Mělníka. Výše je uveden odkaz na mapku a nebo použijte souřadnice GPS: 50°20'53.751"N, 14°28'10.197"E

Termín konání je od 4.8.2017 do 6.8.2017. V pátek 4.8.2017 bude nájezd šermířů. V sobotu 5.8.2017 dopoledne nácvik, ve 13:00 zahájení akce, odpoledne cca v 16:00 vlastní bitva. Cca ve 14:00 bude uspořádán turnaj o věcné ceny. V neděli 6.8.2017 balení, úklid a odjezd do vašich domovů.

Vlastní program celé akce pro návštěvníky bude od 5.8.2017 13:00 do 5.8.2017 22:00

Jakékoliv dotazy ohledně zbrojí, zbraní v případě vašich nejasností konzultovány. Pokud budete váhat, tak nám pošlete maila s fotkou a my vám rádi řekneme jestli je to ok či nikolivěk. Stánkaři, kteří se budou této akce účastnit se musí povinně nahlásit buď na e-mail: petr@rytirimelnicti.cz nebo martina@rytirimelnicti.cz, nebo telefonicky na telefony 724 658 955 (Petr), 724 658 954 (Martina). Pro stánkaře nastala letos důležitá změna o proti letům minulým. Budeme poprvé zpoplatňovat prodejní místa stánkařů. K tomuto nepopulárnímu kroku jsme vedeni výší nájemného, kterou za tento prostor musíme uhradit. Nebojte se nebudeme žádat horentní sumy, ale spíše jen příspěvek, a to ve výši 200,- Kč bez rozdílu velikosti stánku (prodejního místa). Ukázky dobových řemesel jsou od tohoto poplatku zproštěny, protože si vážíme toho, když někdo něco umí a rád to návštěvníkům předvede, co by oživlou historii.

Obsahem bitvy bude boj proti Nekromantovi, který v loňském roce ztratil své dva démony, ale především čarodějnici Kásii. Do boje vyslal v minulém roce i draka, který byl zatím ještě mlád a po urputném boji s drakobijcem byl velmi vážně zraněn. Završí Nekromant svůj triumf a ovládne zdejší kraj, nebo se místnímu lidu podaří Nekromanta zničit? V brzké době zde bude přiložena stručná dějová linie, bitevní scénář bude k dispozici hlavním a vedlejším postavám či zájemcům na vyžádání.

Zázemí pro vás účastníky bitvy se snažíme udělat minimálně ve stylu bitev, které jsme pořádali dříve. Ve stručnosti lze jen říci, že na vás čeká slušně velký plac pro dobové stany (bubliny a jiné nedobové stany budou separovány mimo historické stany). Parkování pro vaše ocelové oře (účastníků bitvy nikoliv návštěvníků) je také zajištěno. Sociální zařízení (toalety, pitná voda) také, uvažujeme dokonce i o sprše. Nesmíme zapomenout uvést, že na vás čeká oběd (pravděpodobně to bude tradiční Mautinčin gulášek co většinou vždy zmizel do posledního sousta ;o))

Co s sebou? Pláty, kroužky, prošívky, ale i hadráři si najdou své místo. Meče, sekery, palcáty, palné (píšťaly, hákovnice, děla, varhany - uvidíme dle finální podoby scénáře); dřevcové zbraně (tyčovky) po dohodě, aby nám jejich velké nasazení nenarušilo dějovou linii; luky, kuše ... no prostě si vezměte s čím se vám nejlépe bojuje, tak aby jste pobavili diváka, sebe, ale nezabili soupeře ;o)

Chcete-li se bitvy zúčastnit a nebo máte nějaké dotazy, pošlete nám e-mail na petr@rytirimelnicti.cz nebo martina@rytirimelnicti.cz. Sdělte nám jméno skupiny, nebo aspoň zástupce, když přijedete jako jednotlivci, kontakt na vás (e-mail popř. telef.číslo) a počet účastníků akce (šermující, střílející, lukostřelci, nebojující do bitvy (vesničani a pod.) a doprovod).

Nabízíme vám i prostor pro veřejnou prezentaci vašeho šermu (zakonponování do odpoledního programu) za úhradu (cesťák + odměna dle dohody)

Stánkaři pokud se rozhodnete přijet na tuto akci, pošlete nám e-mail na petr@rytirimelnicti.cz nebo martina@rytirimelnicti.cz, kde nám popíšete co a s čím máte za stánek. My vás obratem budeme informovat, zda je vaše nabídka pro nás akceptovatelná, či nikoliv. Vítaná jsou dobová řemesla. Vzhled stánku musí být rovněž dobový, rovněž tak kostým obsluhy v něm.



Rytíři Mělničtí si vás dovolují přátelsky pozvat na tuto akci. Budeme se těšit na ty, které již známe a další, které poznáme.

Další důležité informace naleznete na našich webových stránkách www.rytirimelnicti.cz a nebo přímo na odkaze na Bitvu na Mělníku http://www.rytirimelnicti.cz/bitva.html

Místo konání akce: Rytíři Mělničtí, Na Průhoně 953, Mělník
Datum začátku akce: 5. Srpna 2017 13:00
Datum ukončení akce: 5. Srpna 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.3638N 14.4714E

Případné změny si prověřte na webu akce Bitva na Mělníku aneb Sedmá bitva Rytířů Mělnických - 5.8.2017

Jméno organizátora: Rytíři Mělničtí
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Májové slavnosti 2024
Zámecký park, Vlašim
CAVEMAN
KD Vltava, Kralupy nad Vltavou