Bratři Ebenové

Akce Příbor

Bratři Ebenové
Koncerty
Další akce ve městě Příbor

Bratři Ebenové

Živé vystoupení bratří Ebenů.
V době vydání alba „Malé písně do tmy“ působila kapela jako bratrské trio - Marek, Kryštof a David a byli na české hudební scéně svým přístupem zcela ojedinělí. Synové významného hudebního skladatele Petra Ebena (1929 – 2007) dostali klasické hudební vzdělání, zároveň však vstřebávali vlivy moderní folkové, jazzové a rockové muziky. Svou schopností čerpat ze všech těchto zdrojů a umění používat různé neobvyklé hudební nástroje, vznikl absolutně netradiční, na české scéně nenapodobitelný „ebenovský zvuk“. Navíc ve spojení s výjimečnými texty Marka byli Bratři Ebenové pro folkovou scénu zjevením.

Kromě tria bratří Ebenových – tedy Marka, Kryštofa a Davida tvoří kapelu rytmika působící mimo jiné v kapele ETC Vladimíra Mišíka – Jiří Veselý (basová kytara, akordeon), Jiří Zelenka (bicí, perkuse) a Pavel Skála (akustické a elektrické kytary). Kapelu dnes již neodlučně doplňuje vynikající jazzový kontrabasista Jaromír Honzák.

V roce 2014 vydali Bratři Ebenové nové album Čas holin a zároveň oslavili 30 let od vydání prvního alba „Malé písně do tmy“ (1984).

Délka akce: 120 minut
Datum lokální premiéry: 20. listopad 2019

Vstupné od 400,- Kč

Středa 20. listopadu 2019 v 18:00 až 20:00

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Čechomor - Letní Kooperativa Tour - open air
Amfiteátr na Horečkách, Frenštát pod Radhoštěm
FESTIVAL SLUNOVRAT 2024
náměstí Osvoboditelů, Opava
HELENA 60 LET NA SCÉNĚ
Dům kultury Akord, Ostrava
K4 Smetanovo trio
Kino Vesmír, Ostrava
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
Multifunkční aula GONG, Ostrava