Bratři Orffové + Núria Graham /SP

Akce Praha

Bratři Orffové + Núria Graham /SP
Koncerty
Palác Akropolis, Praha
Další akce ve městě Praha

Bratři Orffové + Núria Graham /SP

Jedna z nejzásadnějších českých kapel posledních let - krnovští Bratři Orffové zavítají 14. října po více než dvou letech znovu na pódium Paláce Akropolis!

Králové podzimních depresí si do Prahy jako svého hosta na večírku EuroConnections představí devatenáctiletou katalánskou písničkářku Núriu Graham, zářivý talent tamní scény. Zpěvačka s irskými kořeny se vloni představila také na slavném festivalu Primavera Sound.

Bratři Orffové vznikli v polovině devadesátých let jako projekt přátel kolem krnovského písničkáře a multiinstrumentalisty Ivana Gajdoše. Jeho introvertním folkovým skladbám dodali moderní elektronický kabát kytarista Lukáš Novotný a producent Matouš Godík (ZKA4T).

Originální tvůrčí kolektiv se po letošním úspěšném vystoupení na MKKKV rozhodl přidat další koncerty. V inovované sestavě s bubeníkem Petrem Odstrčilem (Ille, Photolab, Soliloqui) se po více než dvou letech objeví v žižkovském Paláci Akropolis.

Již téměř kultovní skupina má na svém kontě dvě alba. Bingriwingri z roku 2005 a cenami Anděl a Apollo ověnčené album Šero z roku 2013…

Katalánská písničkářka Núria Graham, kterou Paláce Akropolis pozval jako speciálního hosta, sdílí s krnovskou kapelou lásku k intenzivní hudbě, která pracuje se silnými emocemi. Písně barcelonské rodačky, kterou novináři srovnávají se St. Vincent nebo PJ Harvey mají potenciál zabodnout se pořádně hluboko do duše posluchačů. Její žánrový rozsah je velice široký - hledači talentů ji objevili v jazzovém kavárně a na jejím letošním EPčku In The Cave najdete i velmi neobvyklou coververzi skladby Toxic od Britney Spears. Osobitá písničkářka předskakovala pro St. Vincent a vloni si zahrála na proslulém festivalu Primavera, kam se za rok znovu vrátí. Svoji pražskou premiéru si Núria Graham odbude 14. října na EuroConnections

Koncert je součástí projektu EuroConnections a platformy Liveurope.

Místo konání akce: Palác Akropolis, Kubelíkova 27, Praha
Vstupenky: http://www.palacakropolis.cz/work/33298?event_id=24594&page_id=42027
Datum začátku akce: 14. Října 2016 19:30
Datum ukončení akce: 14. Října 2016 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0823N 14.4489E

Případné změny si prověřte na webu akce Bratři Orffové + Núria Graham /SP

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce