Bratři v tricku - FUNUS v květnu

Akce Praha

Bratři v tricku - FUNUS v květnu
Divadlo, kino
Další akce ve městě Praha

Bratři v tricku - FUNUS v květnu

Pohřební koktejl černé grotesky a poetických obrazů namíchaný pomocí cirkusových disciplín. Neváhejte, ať nepřijdete s křížkem po funuse!

To, že Václav Jelínek a Adam Jarchovský alias Bratři v tricku předvádějí spolu s Mattiou Comisso žonglérské mistrovství, je něčím, co člověka tolik nepřekvapí, protože kuželky těchto pánů jsou prostě proklatě vysoko. Poněkud méně očekávaným, ale o to větším příjemným překvapením je již zmíněná narůstající míra divadelnosti. Přirozenost hereckého projevu, velká síla malých gest, napětí, které nepadá. Spolu s minimalistickou, ale očistně čistou pohřební scénografií a celistvou smuteční hudbou, která vše podpírá, jak hrobníka lopata, má představení spád, který vás nenechá naposledy vydechnout!
Příběh s pozvolna se odvíjející dějovou linií postupně graduje a ze zdánlivé pohřební grotesky se stává fyzické poetické divadlo. Dominika Prokopová, Fullmoon

Funus dokazuje, že žonglování a akrobacie nemusí být nutně jen cirkusová čísla, ale také divadelní prvky nesoucí příběh stejně dobře jako repliky.
Veronika Riedlbauchová jako autorka konceptu a režisérka znovu našla harmonii technických zručností a divadelního myšlení. A formální prostor pohřbu je ideální místo pro rozehrání bizarní grotesky. V představení se žongluje, tančí u tyče, provádí se pozemní akrobacie a v duchu klasických novocirkusových inscenací se tu příliš nemluví a důraz je kladen spíše na pohybová vyjádření.
Dominik Melichar, Divadelní noviny


Z hlediska hereckých výkonů mě svým věrohodně podaným projevem nejvíce zaujala Klára Hajdinová, která ve své roli dostala příležitost obsáhnout nejširší spektrum emocí a zejména v akrobatické vzpomínkové pasáži působila velmi přesvědčivě, jistě a ladně.
Veronika Coufalová, generace21.cz

Místo konání akce: Jatka78, Pražská tržnice, Haly 7 a 8, Holešovice, Praha
Vstupenky: https://goout.net/cs/listky/funus/iabb/
Datum začátku akce: 20. Května 2017 19:30
Datum ukončení akce: 20. Května 2017 20:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.1N 14.4466E

Případné změny si prověřte na webu akce Bratři v tricku - FUNUS v květnu

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov