Bratříček Karel - Filmové OKO

Akce Havlíčkův Brod

Bratříček Karel - Filmové OKO
Divadlo, kino
Klub Oko Havlíčkův Brod, Havlíčkův Brod
Další akce ve městě Havlíčkův Brod

Bratříček Karel - Filmové OKO

Nový pohled na legendu Karla Kryla! 3. května ve Filmovém OKU

Co bylo tak přitažlivého na „malém zpěvákovi s velkým hlasem“, že více než dvacet let po jeho smrti lidé stále zpívají jeho písničky a čtou jeho poezii? Jaké je místo umělce v tragických dějinách vlasti? Může jednotlivec ovlivnit chod dějin? Jaký vliv na psychiku tvůrce mají jeho traumatické zážitky z dětství? Byl Kryl obětí dějin svého národa? Milovaly ho davy, ale umíral opuštěný a zatrpklý – protože nikdy nedělal kompromisy. Tyto a další otázky se rozhodla položit autorka filmu Krystyna Krauze.

Celovečerní dokumentární film o významné postavě českého barda na pozadí evropských dějin 20. století vznikl v česko-polské koprodukci. Kromě českých známých a příbuzných (Jan Kryl, Miroslav Kovařík, Jaroslav Hutka, Vladimír Merta, Jiří Černý, Karel Jadrný, Friedrich Taussig a další) vyprávějí o svých setkáních s Krylem také Poláci: Agnieszka Holland, Andrzej Zajączkowski, Alfred Znamierowski, písničkářka Antonina Krzysztoń a zpěváci Jacek Kleyff a Michał Tarkowski.

3. 5. 2017, 20:00 | Bratříček Karel (dokumentární) | 2016 | 79 minut | Polsko, Česko | česky a polsky s českými titulky | přístupný | hodnocení csfd: 85%
Vstupné: 100 Kč

Místo konání akce: Klub Oko Havlíčkův Brod, Smetanovo náměstí, Havlíčkův Brod
Datum začátku akce: 3. Května 2017 20:00
Datum ukončení akce: 3. Května 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.6082N 15.5774E

Případné změny si prověřte na webu akce Bratříček Karel - Filmové OKO

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov