Brazil

Akce Plzeň

Brazil
Divadlo, kino
Web organizátora:
www.kino-beseda.cz
Další akce ve městě Plzeň

Brazil

Blízká budoucnost blíže neurčené země. Už třináct let pokračují teroristické pumové útoky. Lidé si už na ně zvykli, stejně tak jako na život v paranoiou prolezlém světě, vyznačujícím se depresivní architekturou, zdevastovanou krajinou a všudypřítomnými vykonavateli státní moci.
Možná, že si každý člověk našel nějaký svůj osobní únik. Tak jako nesmělý úředník Sam Lowry, který se ve svých snech pohybuje v idylické zemi, létá oblohou v andělském brnění a líbá nádhernou vílu. Probuzení je ovšem vždycky víc než tvrdé, návrat do reality přetěžký. Ale i v ní může člověka potkat kousíček naděje. Pro Sama je to zjištění, že jeho vysněná víla skutečně existuje. Teď už jde jen o to ji znovu najít. Jenže to v hyperbyrokratizované společnosti nebude tak snadné. Z nesmělého muže, který se nechce do ničeho zaplést, se postupně stává rebel bojující proti systému za záchranu milované ženy.
V závěru filmu je Sam zatčen, mučen, ale nezlomen. Záchranu nachází ve vlastním šílenství, které mu umožní odpoutat se od těla a ponořit se do světa fantazie.
Černá komedie Brazil je po Žvahlavovi (1977) a Zlodějích času (1981) třetím samostatným celovečerním filmem osobitého amerického výtvarníka a režiséra Terryho Gilliama.
››› http://bit.ly/film_Brazil

Místo konání akce: Kino Beseda, Kopeckého sady 13, Plzeň
Vstupenky: http://www.mestanska-beseda.cz/cz/seating.aspx?ID=9429&utm_source=facebook&utm_medium=tlacitko+vstupenky&utm_campaign=brazil
Datum začátku akce: 15. Září 2017 18:00
Datum ukončení akce: 15. Září 2017 20:25
Pravděpodobné souřadnice: 49.7442N 13.3767E

Případné změny si prověřte na webu akce Brazil

Jméno organizátora: Kino Beseda
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov