Broučci Jana Karafiáta - ilustrace a knihy

Akce Uherské Hradiště

Broučci Jana Karafiáta - ilustrace a knihy
Akce pro děti, Kultura
Galerie Slovackeho Muzea, Uherské Hradiště
Další akce ve městě Uherské Hradiště

Broučci Jana Karafiáta - ilustrace a knihy

Broučci Jana Karafiáta
ilustrace a knihy

Volný cyklus výtvarně-literárních výstav má další pokračování. Nyní je věnovaný knížce Broučci od Jana Karafiáta. V loňském roce to bylo již 140 let, kdy vyšlo první vydání, ovšem bez ilustrací, stejně tak jako následující druhé a třetí. Teprve čtvrté vydání v roce 1902 (letos je tomu 115 let) bylo výtvarně vyzdobeno obrázky Vojtěcha Preissiga. Od té doby se broučkovskou tematikou zabývalo na čtyři desítky umělců, a každý obohatil tuto knížku osobitým způsobem (R. Adámek, J. Wenig, O. Sekora, J. Trnka, M. Fischerová-Kvěchová, V. Švejdová, V. Baránková ad.). Výstava je připravená ve spolupráci s GVU v Havlíčkově Brodě a představí několik desítek ilustrací ze soukromých, muzejních a galerijních sbírek z celé České republiky.

V rámci výstavy „Broučci Jana Karafiáta“ je pro žáky připraven edukační program Na návštěvě u Broučků. Obsah programu: prohlídka výstavy, společné čtení z knížky (děti si mohou Broučky přinést s sebou z domu – velmi vítané pro diskuzi), povídání o zajímavostech příběhu o světluškách. Program je připraven pro žáky prvního stupně ZŠ, čas 60–90 minut. Bližší informace a objednání termínu na program: Mgr. Marie Martykánová, e-mail: marie.martykanova@slovackemuzeum.cz; mobil 774 124 016. Další podrobnosti naleznete na www.slovackemuzeum.cz v sekci Pro školy.

Galerie Slováckého muzea, Otakarova 103, Uherské Hradiště. Vernisáž ve čtvrtek 4. května v 17.00 hodin. Výstava potrvá do 9. července 2017.

Místo konání akce: Galerie Slovackeho Muzea, Otakarova 103, Uherské Hradiště
Vstupenky: http://www.slovackemuzeum.cz/akce/523/
Datum začátku akce: 4. Května 2017 17:00
Datum ukončení akce: 4. Května 2017 19:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.0716N 17.4579E

Případné změny si prověřte na webu akce Broučci Jana Karafiáta - ilustrace a knihy

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce