Burning Man Vol. 2

Akce Praha

Burning Man Vol. 2
Jiné akce
BIO | OKO, Praha
Další akce ve městě Praha

Burning Man Vol. 2 | Diáky

☮ Burning Man je jedna z nejšílenějších akcí na světě. Samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu. Je to Mad Max říznutý hippie setkáním, kde ve vzduchu létají žraloci, Santa Clausové jezdí na hřbetě králíka a ninjové a piráti svádí boje na galeonách brázdících pouštní prach.

V nevadské poušti vždy na přelomu srpna a září z ničeho vznikne město Black Rock City, kam se každoročně sjedou desetitisíce lidí. Odehrává se tu vše, co si dokážete i nedokážete představit. Cokoli si vymyslíte, dá se tu zrealizovat. V prostoru Burning Mana se odehrávají happeningy, koncerty, světelné show a performance a vznikají tu monstrózní výtvarné instalace. Black Rock City je prostorem svobodného setkávání a sdílení nejroztodivnějších zážitků.

☮ Přednáška v rámci cyklu Diáky - cestovatelské přednášky bude o tom, co tedy Burning Man je, jak se do něj zapojit, jak ho přežít, co se dělo během posledního ročníku 2016 a co se chystá letos.

☮ Míša Rýgrová je nezávislá umělecká producentka působící v Praze i na různých místech ve světě. Pouštní prach má hluboko pod kůží a posledních několik let vždy v srpnu mizí do nevadské pouště na festival Burning Man. Dozvěděla se o něm díky náhodnému kliku na internetu, zamilovala se do jeho myšlenky, odjela do USA, zažila svojí první prachovou bouři a po návratu se stala jeho zástupcem pro Českou republiku a východní Evropu. Poslední dva roky pro Burning Man pracovala na plné obrátky a pomáhala šířit jeho kulturu po celém světě. Miluje roller derby a byla u zrodu prvního týmu v Čechách a vymyslela a spustila umělecký projekt s názvem Projekt Kufr, jehož ideou je lehce přenositelné umění.

www.biooko.net/diaky

Místo konání akce: BIO | OKO, Františka Křížka 15, Praha
Vstupenky: http://biooko.colosseum.eu/incoming.aspx?mrsid=7&eventid=61574
Datum začátku akce: 21. Března 2017 20:30
Datum ukončení akce: 21. Března 2017 22:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0999N 14.4304E

Případné změny si prověřte na webu akce Burning Man Vol. 2 | Diáky

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Královský košt Děčín
Na pěší zóně pod Růžovou zahradou, Děčín