Česká Vídeň + koncert The Turnarounds

Akce Olomouc

Česká Vídeň + koncert The Turnarounds
Koncerty, Zábava, párty
Další akce ve městě Olomouc

Česká Vídeň + koncert The Turnarounds

Jak se žije v české Vídni & Koncert The Turnarounds
vstup volný

„Každý pořádný Vídeňák má příbuzné někde v Česku, neboli každý pořádný Čech či Moravák má rodinu ve Vídni!“ říká Dominik A. Ježek, kapelník česko-vídeňské jazz-swing-bluesové kapely The Turnarounds, která vystoupí poprvé v České republice.

V první moderované části pořadu se setkáme se zajímavými osobnostmi z české komunity ve Vídni, dozvíme se mnohé ze současnosti i minulosti našich krajanů ve městě na „krásném modrém Dunaji“, také o Vídeňských svobodných listech – novinách české menšiny, které vycházejí česky a slovensky ve Vídni již od roku 1946 a loni oslavily 70 let své existence putovní výstavou. V Olomouci jsme ji mohli vidět v květnu letošního roku. Uvidíte krátký film ze života Čechů ve Vídni v 50. – 60. letech, uslyšíte ukázky z právě zkoušeného muzikálu „Sugar aneb Někdo to rád horké“ v podání Jany Kolencové, členky česko-vídeňského ochotnického divadelního spolku, a budete moci hostům z Vídně položit zvídavé otázky. Vždyť Vídeň a Olomouc měly k sobě vždy blízko.

The Turnarounds jsou jazz-swing-bluesová kapela, složená z absolventů české školy ve Vídni. Kapela hraje slavnou hudbu dvacátých let 20. století, ale v repertoáru má i chuťovky z rakouské i světové tvorby v novém osvěžujícím aranžmá. Překvapí i českými tituly.

Moderace: Jitka Woodhams
Spolutvoří: Hana Herdová, redaktorka Vídeňských svobodných listů; Marie Woodhamsová, zahraniční zpravodajka Českého rozhlasu Radiožurnál ve Vídni; Jana Kolencová, členka ochotnického divadla Vlastenecká omladina ve Vídni; a další zajímavé osobnosti z řad české menšiny ve Vídni.

The Turnarounds: DJ - Dominik A. Ježek – vokály, kytara, piano; Mickey Blue – Michael Egermeier – trubka, vokály, perkuse, piano; Dr. String – Andreas Egermeier – basy, doprovodné vokály; Mr. Rhythmstick / Floyd Sax – Ernst Ježek – bicí, saxofon, doprovodné vokály; Herr Professor – Bernhard Pohorec – piano, harmonika, flétna, doprovodné vokály

Pořad vznikl u příležitosti konání výstavy „Vídeňské svobodné listy 70 let“. Kromě Vídně mohli zájemci výstavu zhlédnout letos v Brně, v Olomouci, v Senátu PČR v Praze a nyní je k vidění až do konce září na Státním zámku Valtice. Více na www.viden-vsl.at.

Akci podpořilo Statutární město Olomouc

Místo konání akce: Divadlo hudby - Muzeum umění Olomouc, Denisova 47, Olomouc
Datum začátku akce: 2. Října 2017 19:00
Datum ukončení akce: 2. Října 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5961N 17.2563E

Případné změny si prověřte na webu akce Česká Vídeň + koncert The Turnarounds

Jméno organizátora: Divadlo hudby - Muzeum umění Olomouc
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce