Cestopis: Tureckem a divokým Kurdistánem

Akce Praha

Cestopis: Tureckem a divokým Kurdistánem
Přednášky a kurzy
BAREVNÁ KAVÁRNA NA LONDÝNSKÉ, Praha
Další akce ve městě Praha

Cestopis: Tureckem a divokým Kurdistánem

Do své pravidelnosti se navrací také projekt cestopisných besed. Ta lednová vás pozve do v současné době hůře dostupné oblasti Turecka a divokého Kurdistánu. Průvodcem na cestě vám bude prostřednictvím fotografií a vyprávění cestovatel Libor Drahoňovský, který velmi rád cestuje nalehko a zejména pomoci autostopu.

Turecko je převážně hornatá země s četnými pamětihodnostmi a bohatou historií. Autostopaři se shoduji, že je pro ně doslova rájem, protože se nikde nemusí dlouho čekat. Malebná a dosud tak trochu zapomenutá jsou jihoturecká města, v prvé řadě za rodiště biblického praotce Abraháma považovaná Sanli Urfa, mohutnými hradbami opevněný Dyarbakir a poklidný Mardin, jehož změť starých obytných domů na svahu pod středověkou pevností evokuje naše vánoční betlémy. Východní části země, obývané z velké části kurdským etnikem pokrývají mohutné hory a větrem bičované pláně. Působivé jsou rozvaliny ve starověku a středověku prosperujícího města Ani, hora Nemrut Dagi s mohutnými skulpturami pohanských božstev. Pohostinnost obyvatel Turecka se projevila bezpočtem pozvání do domů na čaj, večeři i nocleh.

Vyprávění se zaměří na historii a pamětihodnosti Istanbulu, oblast tureckého Černomoří a především na východní část země, zvanou Kurdistán. Promítání budou provázet také ukázky melancholické i rytmické hudby.

Vstupné dobrovolné.

Místo konání akce: BAREVNÁ KAVÁRNA NA LONDÝNSKÉ, Londýnská 30, Praha
Datum začátku akce: 19. Ledna 2017 19:00
Datum ukončení akce: 19. Ledna 2017 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0731N 14.4344E

Případné změny si prověřte na webu akce Cestopis: Tureckem a divokým Kurdistánem

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce