Cestovatelská přednáška "Laponskem na lyžích i pěšky" v Brně

Akce Brno

Cestovatelská přednáška "Laponskem na lyžích i pěšky" v Brně
Přednášky a kurzy
Café Práh, Brno
Další akce ve městě Brno

Cestovatelská přednáška "Laponskem na lyžích i pěšky" v Brně

Cestovatelská přednáška Pavly Bičíkové o letním a zimním putování s batohem na zádech drsnou švédskou divočinou za polárním kruhem – Laponskem.
Přijďte si poslechnout vyprávění o třítýdenní cestě Národním parkem Sarek (UNESCO rezervace Laponia), kam se na konci léta Pavla a Pavel vydali s batohem na zádech. Sarek je považován za poslední evropskou divočinu, kde místo cest, mostů a obydlí najdete nádherné hory, ledovce, divoké řeky, mokřady, jezera a nejkrásnější a údajně nejneprostupnější údolí Evropy – Rapadalen. Leží zde „evropský pól nedostupnosti“, a proto zde místo lidí potkáte jen divoká zvířata a spíš než telefonní signál chytíte soba. Pochopíte zde, že v divočině nemá cenu plánovat, ale spíše naslouchat a nechat se vést.
Uvidíte také velkoplošné fotografie z jejich zimního putování na běžkách po Královské stezce Kungsleden kolem nejvyšší hory Švédska Kebnekaise a Národním parkem Abisko.
Během obou dobrodružných cest odhalovali tajemství Sámů (Laponců), kteří zde žijí a i dnes se živí pastevectvím sobů a mají stále svoji kulturu i šamanské rituály. Uslyšíte jejich hrdelní zpěv, joik, který prý vytváří bránu mezi jejich niternými pocity a přírodou.
Bližší informace www.bicikova.cz.

Místo konání akce: Café Práh, Ve Vaňkovce 1, Brno
Datum začátku akce: 5. Ledna 2017 20:00
Datum ukončení akce: 5. Ledna 2017 21:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.1874N 16.6155E

Případné změny si prověřte na webu akce Cestovatelská přednáška "Laponskem na lyžích i pěšky" v Brně

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce