CHEBSKÝ MASOPUST 2017

Akce Cheb

CHEBSKÝ MASOPUST 2017
Akce pro děti, Jarmarky a trhy, Zvyky a tradice
Web organizátora:
www.muzeumcheb.cz
Web mesta/obce:
www.mestocheb.cz
Další akce ve městě Cheb
Podrobnější informace: Ing. Bc. Blanka Andrášiková 733142040

V sobotu 25. února, se již po třinácté vydá na svoji cestu historickou částí Chebu pestrý masopustní průvod. Město Cheb, Muzeum Cheb, Západočeské divadlo, Městský dechový orchestr a Základní škola Jindřicha Jindřicha, zvou s dostatečným předstihem všechny, kteří se rádi baví a kteří si rádi zavzpomínají na staré tradice, do letošního masopustního průvodu. Přijďte se i Vy společně pobavit s veselým průvodem masek. A nezapomeňte, že jsou to právě masky, které jsou jeho největší ozdobou. Čím bude masek více, tím bude průvod pestřejší a veselejší. A téma pro letošní masku? Vítány budou všechny, hlavně pak ty tradiční, masopustní. Letošní Chebský masopust by měl ale patřit také bubákům, hastrmanům a vílám. Fantazii se meze nekladou.

Sraz všech účastníků letošního masopustního průvodu je, jako každoročně, ve 13.45

u Západočeského divadla v Chebu. Za zvuků muziky i jiného rozpustilého rachocení  a lomození vyrazí průvod na svoji cestu městem ve 14.00.

Od divadla se průvod vydá ulicí Obrněné brigády, Valdštejnovou ul. do Májové ul., pak třídou Svobody na náměstí Krále Jiřího z Poděbrad, do Březinovy ul., Dlouhou ulicí do ul. Jateční a zpět na náměstí, kde se zastaví před radnicí. Při své cestě neporuší masky ani letos staré nepsané zákony masopustního veselí a před radnicí si vyžádají od představitelů města pro svoji další cestu souhlas k průchodu přes náměstí. Za to, že ctí stará pravidla, dostane se účastníkům průvodu odměny v podobě masopustních koblih. Po té bude cesta pokračovat přes Provaznickou ulici zpět do Dlouhé ulice. Dále projde Židovskou ulicí do Kamenné ulice, po Kostelních schodech na Kostelní náměstí a do nádvoří muzea. Jeho část projde souběžně Kostelní uličkou do náměstí krále Jiřího z Poděbrad před muzeum. Zde bude v prostoru mezi muzeem a Špalíčkem tradičně pohřben Masopust a vyhlášena nejkrásnější maska.

K masopustnímu obveselení bude po celé sobotní odpoledne v mázhausu muzea vyhrávat kapela Kartáč. Na všechny, kteří přijdou, budou v nádvoří a v mázhausu muzea čekat dobroty masopustních hodů: koláče, koblihy, perníky, něco ze zabíjačkových hodů a nápoje všeho druhu. Na velké i malé účastníky masopustního průvodu bude čekat po skončení masopustního průvodu, tedy přibližně v 15:30, překvapení ve Valdštejnské obrazárně Závěrečná výzva pořadatelů patří všem, kterým nechybí dobrá nálada:

!!! Masopustní průvod má být početný, veselý a barevný. Přijměte proto pozvání také jako výzvu pro všechny, kteří nejen rádi zábavu sledují, ale rádi se jí i osobně zúčastní. Vyrobte si masku, vezměte děti a celou rodinu, přibalte dobrou náladu a přijďte i letos do masopustního průvodu. Každý je vítán, na každého se těší pořadatelé!!!

 

Kdy?              V sobotu                    25. 2. 2017

                        sraz masek                13.45 hod

                        začátek průvodu:     14.00 hod

Kde?              Sraz masek u Západočeského divadla v Chebu

                        průvod starým městem

Jméno organizátora: Muzeum Cheb
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
ŠTÍSTKO A POUPĚNKA - POJĎ SI HRÁT!
Dům Kultury, Žďár nad Sázavou
Písecký víkend módy a designu 2024
Kulturní dům a Palackého sady v Písku, Písek
DĚTSKÝ DEN V DOJO
Shin-Kyo, Rychnov nad Kněžnou