Činohra NdB: Hoří v sadě rodném květ

Akce Brno

Činohra NdB: Hoří v sadě rodném květ
Divadlo
Web organizátora:
www.ndbrno.cz
Další akce ve městě Brno

Činohra NdB: Hoří v sadě rodném květ

Kabaret české státnosti.

režie: Jan Antonín Pitínský, Jan Nebeský, Jiří Jelínek, Jan Frič, Martin Františák

Kde rodný sad je, kde? Kde šumí bory? Hučí vody? Kde že je to, kde? V zemi ztrácené a znovu nabývané, v zemi Švejků, Zeměměřičů a Vaňků, opon ze železa a revolucí ze sametu, kde pravda je lvice se dvěma ocasy, šelma a lovná zároveň, kde nižší šlechta dobývá hrad? Ach synku, synku… Pět textů etablovaných českých autorů na téma neuralgických bodů češství. Pět českých režisérských osobností různých generací a přístupů. Jeden hořkosladký večer plný červené, modré, bílé, smíchu i slz. Za zvuku živé hudby, vlasteneckých šepotů a výkřiků.

Nekorektní oslava české státnosti. Pět režisérů se potkává v jednom kabaretním večeru. Jan Antonín Pitínský inscenuje „divadelní fotoalbum“ ze vzpomínek Aleny Babrajové, která prožila mládí v období vzniku Československa na drsném Ostravsku. Jan Nebeský zpřítomní na jevišti poezii Ivana Diviše plnou lásky i spravedlivé zloby. V operní frašce v režii Martina Františáka Co Čech, to architekt! si zapějeme na téma, jak si Češi váží svých elit, včetně Jana Kaplického. Pod okny T. G. M. zastihneme 13. listopadu 1899 občany, kteří tatíčkovi spílají za jeho protičeské postoje pod režijním dohledem Jana Friče. Mezi jednotlivými kusy přijde řada na pimprlaty dovedně vyvedený chachašpíl a špumprnágl štyk Pidluke Padluke od Jiřího Jelínka.Galavečerem provází všemi neoblíbená Beruška.

Místo konání akce: divadlo Reduta, Zelný trh 4, Brno
Vstupenky: http://www.ndbrno.cz/cinohra/hori-v-sade-rodnem-kvet?utm_source=facebook&utm_medium=event&utm_campaign=ho%C5%99%C3%ADvsad%C4%9B
Datum začátku akce: 15. Prosince 2017 19:00
Datum ukončení akce: 13. Února 2018 19:45
Pravděpodobné souřadnice: 49.1921N 16.6094E

Případné změny si prověřte na webu akce Činohra NdB: Hoří v sadě rodném květ

Jméno organizátora: divadlo Reduta
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub