Cirk Olé

Akce Olešnice v Orlických horách

Cirk Olé
Akce pro děti, Festivaly
Olešnice v Orlických horách, Královéhradecký kraj, Olešnice v Orlických horách
Další akce ve městě Olešnice v Orlických horách

Cirk Olé

CirkOle
aneb
hrátsibavitseasmát
Olešnice v Orlických horách, nový cirkus, divadlo, hudba, a spousta her, to vše na Vás čeká 10. září na 1. ročníku rodinného festivalu CirK Ole. od 13:00 – 22:00 za 90 kaček
Na malebném náměstíčku Vás srdečně přivítáme u rodinného stolu, jakožto symbolu našeho festivalu (RODINA, NOVÝ CIRKUS, HRANÍ SI), kde společně strávíme, a nejen kolem něj, celý den v rodinné atmosféře, u programu, který potěší i náročného diváka.
Projdete coby pašeráci Orlickými horami ve velké putovní hře, kde poznáte faunu a floru Orlických hor a potkáte se s mnoha typickými postavami tohoto kraje. Ale pozor připravte se, nebude to jednoduché a budete muset prokázat společného ducha, při stavbě pašeráckého mlýna a jiných úkolů, které celou hrou prolínají.
Do tajů kašírování masek, malby na sklo, či tvorby netradičních šperků, Vás zavede Lucie Tláskalová a Ilona Fiurášková. Obě výtvarnice s mnohaletou zkušeností ve svém oboru. Helena Bailes Černá a Petra Zezulková Vám zmalují obličeje do podob, jaké si jen budete přát, a k tomu navíc vytvoří patřičný účes.
A pro ty, kteří rádi poznávají své tělo a jeho skryté možnosti je tu připravena, již snad celosvětově tradiční, JÓGA. S kým? Petra Štrossová a Vanda Troníčková. Již nyní meditují nad Me tují a těší se na Vás ( :
Celým odpolednem se budou prolínat představení mnoha žánrů:
Divadlo bez hranic – Černošské seskupení v čele s černoškou Eliškou Bouškovou. Max, Gilson a Ellisa vypráví příběhy, jak se vypráví v Africe a to hravým vyprávěním, do kterého Vás i zapojí. = Pohádky ptáka Afrikána.
Shashik Uashik ( šašyk uašyk ) a jeho kolo pana Cyra, či roue cyr Vám nedá vydechnout. Tělo v kruhu, kruh v těle. Jak rychle se dá roztočit? Jedinečná show jedinečného jedince.
Richi Fiala a col.: Klauni, klaunské představení, klauniády, zkrátka svět z pohledu klauna. Přináší další klaunské osvěžení do našich všedních dnů.
A co by to bylo za festival bez hudby! Tu pro Vas obstarají:
Quadriga - hudební uskupení, které vás na začátku odpoledne potěší jazzem, swingem a blues.
Kapela Sen – kapela, která se Vám bude zdát, s názorem i bez, bez zábran a na balkoně, komické převleky, zpívající loutky = divadlo DNO.
Cabo Wabo - funky family, která rozvibruje vaše srdce a zakončí den někdy kolem sedmé hodiny večerní.
Mezi tím Vás ovšem čeká nejen vyhlášení pašerácké hry, ale hlavně pohádkový dědeček a vycházející knihkupec knihkupců Jakub Růžička, milovník dětí, her, klaunů, příběhů a hlavně dobrých knih, ze kterých Vám přečte Pohádky na dobrou… A pro ty, kteří ještě stále nebudou moci usnout, jsou připraveni Lucie, Zbyňda a Martin se svou neopakovatelnou improvizační fireshow, která ne že by ukolébala ke spánku, ale rozhodně zažene do peřin.
V průběhu celého dne bude probíhat vernisáž obrazů a fotek, z dílen umělců žijících v okolí Orlických hor, kterou pro vás připravuje fotografka Lenka Ouřadová.
V Olešnici máme dvě nekuřácké hospůdky v prostorách náměstí, které vás dobře napojí a nakrmí, a na travičce přímo na náměstí se rozprostře čajovna s malým sladkým pohoštěním. Je to první ročník a tak nás všechny čeká mnoho dobrodružství, ale jsme partička lidí, která ráda tvoří, má malé děti a ráda s nimi blbne. Máme rádi prostředí a tvůrčí atmosféru místa, kde žijeme a lidi, kteří v ní žijí. A tak přinášíme do našeho městečka první ročník festivalu CirK Ole. Festival pro všechny, kdo mají rádi rodinné a pohodové prostředí, pro všechny, kteří si rádi hrají, mají rádi umění, kulturu a nebojí se jen tak si užít den. Tak tedy CARPE DIEM A hlavně s dětmi.
Těšíme se,
Olešnické sdružení pro kulturu OSPO.

Místo konání akce: Olešnice v Orlických horách, Královéhradecký kraj, Olešnice v Orlických horách
Datum začátku akce: 10. Září 2016 13:00
Datum ukončení akce: 10. Září 2016 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.3676N 16.3276E

Případné změny si prověřte na webu akce Cirk Olé

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
ROCK FOR PEOPLE 2024
Park 360, Hradec Králové
DĚTSKÝ DEN V DOJO
Shin-Kyo, Rychnov nad Kněžnou