Clarinet Factory & Grunik

Akce Ostrava

Clarinet Factory & Grunik
Koncerty
Web organizátora:
www.cooltourova.cz
Další akce ve městě Ostrava

Clarinet Factory & Grunik @Cooltour

Kvarteto vynikajících klarinetových hráčů z pomezí soudobé i klasické hudby, jazzu, world music, elektroniky a multižánrových projektů. „Jsou naprosto originální, unikátní a skvělí,“ řekl o nich respektovaný americký publicista a producent Gerald Seligman. Stejně jako na albu Meadows je doprovodí folklorní sbor Grunik z Beskyd.


Počátky čtyřčlenného hudebního tělesa Clarinet Factory, které v roce 2014 slavilo dvacet let na scéně, se váží k době studií všech členů na pražském AMU. Tehdy byla doménou čtveřice Jindřich Pavliš, Vojtěch Nýdl, Luděk Boura a Petr „Pepíno“ Valášek především interpretace klasiky a jazzu. Clarinet Factory se ale brzy posunuli k experimentům napříč hudebními žánry, od aranžování ke komponování, k touze hudbou sdělovat a komunikovat nezávisle na žánrech či generační příslušnosti.

Kvarteto spolupracovala s Lenkou Dusilovou a Beatou Hlavenkovou či s intermediálním umělcem Petrem Niklem a legendárním perkusionistou Alanem Vitoušem.

Kromě výše zmíněných Clarinet Factory během své dosavadní kariéry spolupracovali také s Bobby McFerrinem, Janou Koubkovou, Filharmonií Brno, Pražskou komorní filharmonií, Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu, Radkou Fišarovou, Ivou Bittovou, ale i Tata Bojs, Floexem či Joe Achesonem z Hidden Orchestra.

Mezi další milníky v kariéře Clarinet Factory pak patří hudba k filmům Hidden Things, Rodina je základ státu (2011) či Smrtelné historky – část Maják (2016), vítězství v prestižní soutěži International Songwriting Competition v americkém Nashvillu se skladbou Orlík v roce 2005 či hraní na festivalech Struny podzimu, Colours of Ostrava, pražském Mezinárodním jazzovém festivalu nebo na Jazzlent Maribor (Slo), Jazz Peak Sofia (BG), Mitte Europa (D), Inalfa festival (NL), Red Sea Jazz Festival (IL) a dalších.

Od roku 2014 vystupují Clarinet Factory pravidelně také s taneční skupinou VerTeDance ve společném projektu Korekce, který sklízí úspěchy a skvělé recenze po celé Evropě a od svého vzniku již získal mnoho prestižních cen. (CENA ČESKÁ DIVADELNÍ DNA 2016, TANEČNÍ INSCENACE ROKU 2014 / HERALD ANGEL AWARD 2015 / MESS FESTIVAL AWARD 2015 …)

https://www.youtube.com/watch?v=u520w5JZOAk

Místo konání akce: Cooltour Ostrava, Černá louka 3188, Ostrava
Vstupenky: https://goout.net/cs/listky/clarinet-factory-grunik/rvlb/
Datum začátku akce: 14. Října 2017 20:00
Datum ukončení akce: 14. Října 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.8339N 18.2942E

Případné změny si prověřte na webu akce Clarinet Factory & Grunik @Cooltour

Jméno organizátora: Cooltour Ostrava
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
MŮJ VZOR, BOŽSKÝ KAREL
Multifunkční aula GONG, Ostrava
K4 Smetanovo trio
Kino Vesmír, Ostrava
G4 Jelen & JFO
Multifunkční aula Gong|DOV, Ostrava