Claudiu Cobilanschi: Panenský les / Virgin Forest

Akce Praha

Claudiu Cobilanschi: Panenský les / Virgin Forest
Výstavy
Prototyp, Praha
Další akce ve městě Praha

Claudiu Cobilanschi: Panenský les / Virgin Forest

Výstava se pohybuje na hranici umění a žurnalistiky. Je stejně politickým aktivismem jako čistě poetickým apelem na zachování vztahu k divoké, nedotčené přírodě. Skrze výstupy rešerše provedené na lesnické škole upozorňuje na stereotypy našeho myšlení a jeho záměrem je vyvolání debaty o vztahu lesa a kapitalismu.

Claudiu Cobilanschi si ze své novinářské praxe přivlastňuje způsob agitace a jako umělec překračuje hranici média a předestírá divákovi celost a komplexitu problému ve vztahu k sobě samému jako k člověku. Jeho práce tak zůstává velmi osobním a ve svém charakteru až fyzickým aktivismem za utopický svět, který nemůže být dosažen. Rozvíjí debatu o socio-politických problémech, jeho hlavním tématem a středem zájmu je vztah přírody a kapitalismu.

Prototyp, Sekaninova 16, Praha 2
Zahájení: 10. 10. 2016 – 18:00
11/10 - 13/11 2016
otevřeno: po, st - čt 13-19 h

EN:

The exhibition stands on the border between art and journalism. It is just as much political activism as a purely poetic appeal to retain our relationship with wild and untouched nature. Using the results from his research conducted at a forestry school, Cobilanschi draws attention to the stereotypes that exist in our thinking. His aim is to initiate a discussion about the relationship between forests and capitalism.

In his journalism practice, Claudiu Cobilanschi adopts a certain agitation method; then, as an artist, he crosses media boundaries and presents to his audience the entirety and complexity of an issue in relation to himself as a human. His works thus remain very personal and, just on the basis of their nature, almost physical activism to achieve a utopian word, which is in fact unattainable. He expands a discussion about socio-political problems, the main theme being the relationship between nature and capitalism.

Výstava se koná v rámci Fotograf Festivalu #6 – Cultuŕa / Natura.
www.fotografestival.cz
A za laskavé podpory Rumunské ambasády.
Prototyp je finančně podporován Hlavním městem Praha a Městskou částí Praha 2
studio-prototyp.cz
/

Místo konání akce: Prototyp, Sekaninova 16, Praha
Datum začátku akce: 10. Října 2016 18:00
Datum ukončení akce: 10. Října 2016 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0663N 14.4262E

Případné změny si prověřte na webu akce Claudiu Cobilanschi: Panenský les / Virgin Forest

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce