Curanderos - filmový trip za ayahuascou Olomouc

Akce Olomouc

Curanderos - filmový trip za ayahuascou Olomouc
Kino
Web organizátora:
egorindiani.com/
Další akce ve městě Olomouc

Curanderos - filmový trip za ayahuascou Olomouc

Egor Indiani se vydal na vlastní pěst do amazonské džungle, aby proniknul do stále rozšiřujícího se fenoménu ayahuascy. Výsledkem je Curanderos - cestopisný populárně-naučný film, který má ambici přiblížit problematiku (nejen) tohoto psychedelika a šamanismu širší veřejnosti. Jsou zde zachyceny přínosy, rizika, hluboké propojení tradičních šamanů s ayahuascou i zkušenosti lidí z jiných kultur. Dokument má přesah do psychologie, kulturní antropologie, religionistky i cestopisného žánru.
Znění: angličtina, španělština, čeština, indiánský jazyk ese’eja / slovenské titulky, 45 min

Po promítání proběhne diskuze s autorem Egorem Indiani a RNDr. Lubošem Majeským, Ph.D., která bude tématicky vířit kolem cestopisu, kulturní antropologii a etnobotanice.

Egor Indiani
Egor Indiani je slovenský filmař a spisovatel, který se narodil 3. srpna 1983 v Hnúšti. Studoval slovenský jazyk a literaturu na FF UK v Bratislavě, ale studia dobrovolně zanechal. Po dovršení třicátin začal střídavě psát a točit guerrilla filmy. V roce 2013 natočil hudební dokument DFF: Lost in Poland, v roce 2014 debutoval novelou Rauš a na březen 2018 připravuje vydání nového románu Bravo Bravo. Indiani hledá génia loci na místech, kam se často nechodí. Do svojí práce se snaží přinášet gonzo styl, ať už vizuálně, nebo postojově. Nevytváří tradiční dokument, přitahují ho spíš obskurní věci, kulturní fenomény a rozdíly mezi lidmi. Občas se také věnuje fotožurnalismu a krátkým reportážím z cest po třetím světě. Momentálně žije na volné noze v Praze.

RNDr. Ľuboš Majeský, Ph.D.
Narodil se roku 1982 v Hnúšti na Slovensku. V roce 2005 ukončil studium na PřF UPJŠ v Košicích, obor botanika a fyziologie rostlin. Mezi lety 2005 – 2007 působil jako odborný asistent na Katedře botaniky PřF UPJŠ v Košicích a od roku 2012 je lektorem a vědeckým pracovníkem na Katedře botaniky PřF UP v Olomouci. Je členem Slovenské botanické společnosti; specializuje se na evoluční procesy u asexuálních rostlin, rostlinnou biosystematiku, fylogeografii, tropickou botaniku, etnobotaniku; byl součástí mnoha botanických expedic po Evropě, Západní Africe a Borneu. Absolvoval několik stáží v zahraničí (Belgie a Německo), publikoval v odborných a vědeckých časopisech, prezentoval na meznárodních konferencích.

Místo konání akce: Jazz Tibet Club, Sokolská 48, Olomouc
Vstupenky: https://goo.gl/forms/ohL1RakG5PXvSRNF2
Datum začátku akce: 6. Března 2018 19:00
Datum ukončení akce: 6. Března 2018 21:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.5962N 17.2522E

Případné změny si prověřte na webu akce Curanderos - filmový trip za ayahuascou Olomouc

Jméno organizátora: Curanderos
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Žádná akce.