Curanderos

Akce Uherské Hradiště

Curanderos
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
www.mkuh.cz
Další akce ve městě Uherské Hradiště

Curanderos

Egor Indiani se vydal na vlastní pěst do amazonské džungle, aby proniknul do stále rozšiřujícího se fenoménu ayahuascy. Výsledkem je Curanderos - cestopisný populárně-naučný film, který má ambici přiblížit problematiku (nejen) tohoto psychedelika a šamanismu širší veřejnosti. Jsou zde zachyceny přínosy, rizika, hluboké propojení tradičních šamanů s ayahuascou i zkušenosti lidí z jiných kultur. Dokument má přesah do psychologie, kulturní antropologie, religionistky i cestopisného žánru.

Součástí programu bude debata s hosty Miroslavem Horákem a Romanou Lukášovou a povídání o knize Ayahusca v České republice. Tato nová kniha "Ayahuasca v České republice", jejímž autorem je Miroslav Horák, je nyní zdarma dostupná v elektronické formě ke stažení pod následujícím odkazem: https://goo.gl/ywKkjd

Miroslav Horák (1981, Zlín) je sociální a kulturní antropolog, ekolog a filolog. Specializuje se na etnobotaniku a fytoterapii. V současné době pracuje jako odborný asistent na Ústavu jazykových a kulturních studií Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně. Ve svém výzkumu zaměřeném na drogové závislosti napříč kulturami srovnává terapeutické programy v Peru, Nikaragui a České republice. Jeho zájem směřuje ke spiritualitě v léčbě závislostí a motivaci pacientů pobývajících v terapeutických komunitách. Pro tyto účely realizoval několik výzkumných projektů. Tradiční medicína Amazonie je předmětem jeho profesionálního zájmu od roku 2007. Je autorem a editorem několika knih, např. Dům, kde se zpívá (2013), A Reader in Ethnobotany and Phytotherapy (2014), Etnobotánica y Fitoterapia en América (2015) a Ayahuasca v České republice (2017).

Romana Lukášová (1989, Bruntál) je absolventkou oboru Kulturní antropologie a sociologie na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci, kde se podílela na realizaci dvou projektů IGA: Opomíjení Romové: mapy úspěšného začleňování do společnosti a Senioři v chudobě. Tématu ayahuasky se věnovala ve své bakalářské práci (Ayahuasca v kulturních kontextech Peru a České republiky) a rovněž se jím zabývá ve své dizertační práci na doktorském studiu oboru Sociologie na FF UP v Olomouci.

Přijměte pozvání na tento film a setkání s organizátory, partnery
a dobrovolníky Jednoho světa v kavárně Cafe Portal. Osvěžení v různých podobách zajištěno! Těšíme se na vás! Vstupné dobrovolné!

Místo konání akce: Cafe Portal, Masarykovo náměstí 35, Uherské Hradiště
Datum začátku akce: 8. Března 2018 17:00
Datum ukončení akce: 8. Března 2018 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.0687N 17.46E

Případné změny si prověřte na webu akce Curanderos

Jméno organizátora: Městská kina Uherské Hradiště
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce