Cyklosvětluška 2023 aneb Světýlka naděje

Akce Ostrava

Jiné akce
Další akce ve městě Ostrava

Cyklosvětluška 2023 aneb Světýlka naděje

Cyklosvětluška je charitativní projekt, který si drží tradici a pomáhá od roku 2016. Jedná se o nesoutěžní cyklojízdu a pěší chůzi v Bělským lesem v Ostravě. Výtěžek ze startovného jde formou daru na podporu vybrané organizace nebo jednotlivce. Letos se Cyklosvětluška poprvé spojí s 25. ročníkem Bambifestu (přehlídka volnočasových aktivit pro děti a mládež), která se uskuteční tradičně v Bělském lese. Odkud bude probíhat celá akce včetně startu.

Cyklosvětluška je určena pro celou rodinu. Mohou se jí zúčastnit i ti nejmenší např. na svých odrážedlech či koloběžkách, senioři, ale i cykloborci či pěší. Každý ze zaregistrovaných účastníků je zařazen do slovování o hodnotné ceny. Taky se vybírá a oceňuje nejlépe nasvícené kolo. Stačí se zaregistrovat, přijet a společnou jízdou na osvětlených kolech rozsvítit Bělský les.

Letošní Cyklosvětluška startuje 9. září 2023 od Starobělské Koliby (u Bělského lesa, Ostrava-Zábřeh).

Pro koho letos pojedeme?

V letošní osmém ročníku podpoříme čtrnáctiletou Marušku Kučerovou z Ostravy Jihu.

Maruška se narodila předčasně a s komplikacemi. Po těžkém porodu musela být kříšena a několik týdnů ležela na JIP. Nejdřív se zdálo se, že je vše v pořádku, ale pak se zjistilo, že má z nedostatku kyslíku poškozený mozek. Ještě neměla ani rok, když jejím rodičům lékaři řekli, že má „spastickou kvadruparézu“. Což je nejčastější druh dětské mozkové obrny, který způsobuje ztuhlost a slabost všech čtyř končetin.
Maruška je dnes už čtrnáct let a i přes svůj těžký handicap se nevzdává. Díky tomu, že její rodiče, rehabilitační pracovníci, cvičitelé a dárci jí pomáhají, dokáže být aktivní a žít svůj život. Má sice omezený pohyb celého těla a je stále odkázána na vozík, ale má také své sny a plány. A ty se dají splnit, když je dostatek finanční podpory dárců.

Přidejte se k nám a pomozte Marušce plnohodnotně žít svůj život a radovat se z něj. Život s hendikepem není jednoduchý.

18:00


Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce