Cymbals Eat Guitars [US]

Akce Praha

Cymbals Eat Guitars [US]
Koncerty
Klub 007 Strahov, Praha
Další akce ve městě Praha

Cymbals Eat Guitars [US] + Support

Cymbals Eat Guitars [US / Sinderlyn Records] + support
Klub Strahov 007, Chaloupeckého 7, Praha 6

Vstupenky v hodnotě 280,- Kč jsou již v prodeji v síti GoOut.cz. Na místě bude vstupné 350,– Kč.

Poprvé za 9 let svojí existence přijíždí jeden z nejvýraznějších zástupců indie scény poslední dekády. Cymbals Eat Guitars se rozloučí s „krásnými roky“ 28. února 2017 v prostorách pražské Sedmičky.

Cymbals Eat Guitars, tak v jedom rozhovoru odpověděl Lou Reed na otázku, jak by popsal zvuk The Velvet Underground . O nějakou dobu později, v roce 2007, si tuto hlášku vypůjčuje Joseph D`Agostino pro název svojí kapely a vznikají tak Cymbals Eat Guitars (CEG), kterou tvoří čtveřice kamarádu z New Yorského Staten Islandu.

Debutové album Why There Are Mountains vychází samo-nákladem v roce 2009 a je silně ovlivněn, ostatně jako celá tvorba CEG, vzory jako Pavement, Built To Spill nebo The Wrens. Kapela na sebe upozorňuje nejen výbornými kritiky a energickými vystoupeními, ale taky neobvykle vyspělým skloubením hudby a textů, kterou dokázal D’Agostino ve svých, teprve 19 letech stvořit.

Nedlouho po vydání debutu zasahují kapelu hned dva odchody zakládajících členů. Klávesák Dan Bayer odchází z důvodu vážné nemoci a basák Neil Berenholz pak kvůli nevoli cestovat v rámci tour. Za klávesy se tak staví Brian Hamilton a basu bere do ruky Matthew Whipple. Kapela se následně upisuje Barsuk Records a vzniká masterpiece s názvem Lenses Alien (2011). Deska opět přináší mix indie rocku a shoegazeu s neuvěřitelně komplexními texty a invencí v rámci žánru. O kvalitách přesvědčuje hned první singl a zároveň epický devítiminutový otvírák celého alba Rifle Eyesight (Proper Name)

Po druhém album následovalo intenzivní koncertování s The Pains of Being Pure at Heart, Flaming Lips, nebo s legendou post-hardcore, kapelou Brand New.

Také díky tomu na sebe další album nechalo čekat celé tři roky. LOSE (2014) přineslo kromě nového muže za bicími - Andrew Dole, posluchačsky mnohem vstřícnější desku. Ta je vzpomínkou na ztracené mládí Josepha D’Agostina. Jeho intimní zpověď napříč celou deskou v sobě nese odzbrojující dávku melancholie. Nahlédneme do jeho dospívání, prvních lásek a rozchodů a taky ztráty blízkých.

V mezičase pak vychází song Aerobed, který produkoval Jessy Lacey frontman zmíněných Brand New. Ten jen podtrhuje, intimitu alba LOSE. Skladbu napsal Joseph D´Agostino o původním členovi CEG Danu Bayerovi, který odešel na onen svět v srpnu 2015. Skladba vyšla v rámci série Kevin Devine Devinyls. A opět dokáže hrát na emoce zcela přirozeným a nepodbízivým způsobem.

V září letošního roku vyšla aktuální deska s názvem Pretty Years, pod novým labelem Sinderlyn Records. A jak už název napovídá, opět se nese v duchu vzpomínání. Album vznikalo v produkci, u nás dobře známého, Johna Congletona, který byl se svojí kapelou The Paper Chase častým návštěvníkem Prahy. Dnes ve svém studiu spolupracuje se jmény jako St. Vincent, War On Drugs, Sleater Kinney, Sigur Ros nebo Swans. Celá deska je inspirována dobou sedmdesátých let a interprety jako Bruce Springsteen, The Cure, The Smiths nebo David Bowie.

O tom jak se kapele podařilo na desku přenést tuto atmosféru se můžete přesvědčit už dnes. Na živo se pak přijďte rozloučit se svými „pretty years“ 28. 2. 2016 na strahovskou sedmičku. Bude to rozhodně důstojný loučení!

Místo konání akce: Klub 007 Strahov, Chaloupeckého 1903 / Blok 7, Praha
Vstupenky: https://goout.net/cs/listky/cymbals-eat-guitars/avs/
Datum začátku akce: 28. Února 2017 19:30
Datum ukončení akce: 28. Února 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0809N 14.3927E

Případné změny si prověřte na webu akce Cymbals Eat Guitars [US] + Support
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce