Das Sommerkino Brno: Jsme mladí. Jsme silní.

Akce Brno

Das Sommerkino Brno: Jsme mladí. Jsme silní.
Divadlo, kino
Letní Kino Brno-Střed, Brno
Další akce ve městě Brno

Das Sommerkino Brno: Jsme mladí. Jsme silní.

Strhující drama zachycující rasové nepokoje, které před více než dvaceti lety zachvátily Německo, neodráží jen staré události, ale i přetrvávající problém xenofobie. V srpnu 1992 napadl v německém Rostocku rozbouřený dav sídliště obydlené imigranty. Stefan, Robbie a jejich parta se poflakují po okolí a potyčky s policií i uprchlíky jsou vítaným zpestřením jejich nudných dní. Stefanův otec je místní politik a snaží se situaci uklidnit, ale jen bezmocně naráží na překážky. Lien a její vietnamská rodina chce v Německu zůstat, mají zde práci i přátele, ale s rostoucím napětím se začínají bát o své životy. Tři pohledy na jednu událost spojené v napínavém dramatu plném silných hereckých výkonů.

Snímek získal v roce 2015 tři nominace na Německou filmovou cenu, Joel Basman byl oceněn jako nejlepší herec ve vedlejší roli.

Esteticky riskující, tematicky odvážné a důležité – silný film.
KulturSPIEGEL

Německo/Deutschland 2014, 123 min.
Režie/Regie: Burhan Qurbani
Hrají/Mit: Jonas Nay, Joel Basman, Saskia Rosendahl

Jazyk/Sprache: německy/ Deutsch, Titulky/Untertiteln: české/Tschechisch, anglické/Englisch
Vstup/Eintritt: 50,- Kč

Další informace/Mehr Informationen: https://www.goethe.de/ins/cz/de/ver.cfm?fuseaction=events.detail&event_id=20750304

Nejen tuto akci, ale i mnoho dalších evropských kulturních akcí najdete v aplikaci #EUNIC app! Řekněte si o kulturu! Download Android: http://goo.gl/g5DP3T / iOS http://goo.gl/F9VTGo.

.....

Ein mitreißendes Drama über die rassistischen Ausschreitungen in Deutschland vor über 20 Jahren, das nicht nur vergangene Ereignisse sondern auch Xenophobie als aktuelles Problem thematisiert. Im August 1992 attackiert ein entfesselter Mob ein Asylbewerberheim in Rostock. Stefan, Robbie und ihre Gruppe hängen gelangweilt zusammen ab und sehen die Auseinandersetzungen zwischen Asylbewerbern und Polizei als willkommene Abwechslung. Stefans Vater ist Lokalpolitiker und versucht vergeblich die Stimmung zu beruhigen. Die Vietnamesin Lien und ihre Familie haben in Deutschland Arbeit und Freunde gefunden und möchten hierbleiben, aber als die Spannungen zunehmen, bekommen sie Angst um ihr Leben. Drei sehr unterschiedliche Perspektiven auf dasselbe Ereignis in einem Drama mit schauspielerischen Höchstleistungen.
Beim Deutschen Filmpreis 2015 wurde der Film in drei Kategorien nominiert, Joel Basman gewann den Preis für die beste Nebenrolle.

Ästhetisch gewagt, thematisch mutig und wichtig - ein starker Film.
KulturSPIEGEL

Diese und viele andere europäische Kulturveranstaltungen findet ihr in der #EUNIC App! Download Android: http://goo.gl/g5DP3T / iOS http://goo.gl/F9VTGo.

Místo konání akce: Letní Kino Brno-Střed, Brno
Datum začátku akce: 30. Srpna 2016 21:00
Datum ukončení akce: 30. Srpna 2016 23:30
Pravděpodobné souřadnice: 49.1931N 16.606E

Případné změny si prověřte na webu akce Das Sommerkino Brno: Jsme mladí. Jsme silní.

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov