Degustace hmyzích pochoutek 2017

Akce Ostrava

Degustace hmyzích pochoutek 2017
Vaření, Gastronomie
Mercure Ostrava Center, Ostrava
Další akce ve městě Ostrava

Degustace hmyzích pochoutek 2017

Chcete zažít opravdový gurmánský zážitek?

Nejzkušenější kuchař jedlého hmyzu v ČR Petr Ocknecht připraví přímo před Vámi čerstvé hmyzí speciality a současně se dozvíte vše ze světa entomofágie, historie pojídání hmyzu, rozšíření ve světě a zároveň třeba naleznete inspiraci pro své domácí kuchařské experimenty.

Nejen že to chutná, ale hlavně je to zdravé. Ne nadarmo se hmyz nazývá surovinou třetího tisíciletí….!

Cena za osobu 499 Kč, menu pro odvážné je účtováno zvlášť, welcome drink zdarma!

Na degustaci je nutná rezervace předem do 13. 3. 2017 na tel.: +420 595 606 615 či emailu h7051-SB@accor.com

–––––

Petr Ocknecht je první kuchař v České republice, který předvádí a učí ve spolupráci s MZLU Brno o Entomofágii. Je spoluautor kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená.

Studoval Höhere Bundeslehranstalt für Tourismus – Interkulturelle Hotelfachschule in Retz, Rakousko. Maturitu si dodělal na Soukromé škole služeb, Velké Meziříčí. A jazykové vzdělání získal na Lingua centrum – Jazyková škola Olomouc.

V letech 1993–1995 získával zkušenosti na školních praxích a brigádách v Rakousku a v Německu.

V letech 1996–2001 pracoval jako Vedoucí provozu rodinné firmy Globál, Chropyně.

V letech 2001–2002 pracoval jako "Cook rounds" na výletní lodi M/V Galaxy, Celebrity cruises, Apollo ship challandres, Inc.

V letech 2002–2003 pracoval na pozici kuchař v restauraci Penzion pod přehradou, Horní Bečva

V letech 2004–2007 pracoval jako kuchař na hotelu Voroněž, Brno

V roce 2005 absolvoval stáž v hotelu LeCoq-Gadby, Rennes, Francie.

V letech 2007–2009 pracoval jako šéfcukrář v hotelu NoemArch, Brno

V letech 2009–2011 pracoval jako šéfcukrář v hotelu Comsa Brno Palace, Brno

V letech 2012–2013 pracoval jako cukrář v restauraci Il Mercato, Brno

Od roku 2013– 2015 pracoval jako cukrář v restauraci Borgo Agnese, Brno.

Od roku 2016 pracuje jako Demichef de partie – Hotel Therme Laa an der Thaya, Rakousko

Místo konání akce: Mercure Ostrava Center, Českobratrská 18, Ostrava
Datum začátku akce: 9. Dubna 2017 18:00
Datum ukončení akce: 9. Dubna 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.8393N 18.2881E

Případné změny si prověřte na webu akce Degustace hmyzích pochoutek 2017

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Family festival
Letní kino Ústí nad Labem, Ústí nad Labem
STREET FOOD FESTIVAL Evropa v Úvalech
Náměstí Arnošta Z Pardubic, Úvaly