Degustace vín ze Žerotína 2017

Akce Chrudim

Degustace vín ze Žerotína 2017
Víno Pivo
Chrudimská ŠATLAVA, Chrudim
Další akce ve městě Chrudim

Degustace vín ze Žerotína

Ing. Karel Koluch dorazí s víny ze Žerotína do Chrudimské šatlavy, kde v pátek 16. června 2017 od 19 hodin představí vína planá folkloru.

Sylvánské zelené - předností je přírodní kvašení bez zásahů a bez dalších přidaných kvasinek, aromatika čístá spíše květinová, s lehce ovocným podtonem ale bez výrazných postraních aromat typu přezrálého ovoce atp prostě takový čístý Strážnický sylván. odrůda dneska už poměrně vzácná.

Chardonnay - barique - použili jsme 50 % produkce do barikových sudů na 6 měsíců polovinu produkce jsme nechali v nerezu po 6 měsících došlo k smíchání tím se barikový projev příjmně zjemnil, došlo k pěknému zvýraznění chuti a přitom barik je na chuti tady nevtíravý, není takový ostrý.

Žerotín specialita k výročí 20 let firmy, omezené množství lahví, smíchání odrůd Sauvignon a Hibernal. Obě řekl bych nosné odrůdy našeho vinařství. Hibernal dodává aromatiku která silně připomíná rozkvetlý černý bez, a také černý rybíz. Sauvignon dotváří toto víno v chuti svojí pikantní kyselinkou.

Veltlínské zelené - nejstarší vinohrad přes 40 let, hluboko kořeny, dokázaly podržel vláhu i přes sušší období ročníku 2015 což se projevilo pozitině na vyzrálosti hroznů kdy jsme sbírali tento veltlín poměrně netrdičně brzo ale i tak vyzrálost hroznů přes 21 stupnů cukernatosti.

Ryzlink rýnský - ruční selekce pouze vyzrálých zdravých hroznů, svěží aromatika, pikantní kyselinka. Také odrůda pro strážnicko a naše vinařství zásadní.

Místo konání akce: Chrudimská ŠATLAVA, Resselovo nám. 4, Chrudim
Vstupenky: http://www.chrudimskasatlava.cz/
Datum začátku akce: 16. Června 2017 19:00
Datum ukončení akce: 16. Června 2017 22:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.9509N 15.7952E

Případné změny si prověřte na webu akce Degustace vín ze Žerotína

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Den v růžovém Děčín
Na pěší zóně pod Růžovou zahradou, Děčín
Čejkovické slavnosti vína
Zámecká zahrada, Čejkovice
Mladí ladí jazz Open Air
Karlovo náměstí, Praha
VINOBRANÍ V PARKU
Tyršovy sady, Šternberk