Den porozumění autismu

Akce Olomouc

Den porozumění autismu

Víte, že 2. 4. je Světový den porozumění autismu (World Autism Awareness Day)? Cílem této akce je přivést k problematice autismu, pervazivní poruše postihující desítky miliónů lidí, celosvětovou pozornost.

Tento den můžeme také nazvat jako MODRÝ DEN. Proč MODRÝ DEN? Modrá je totiž barvou komunikace a sebevyjádření, tedy oblastí, ve kterých mají lidé s autismem největší potíže.

U příležitosti Světového dne porozumění autismu, se ministerstvo zdravotnictví zapojuje do osvětové kampaně „Light it up blue“, česky „Rozsviťme se modře“. V podvečer tohoto dne se v oknech rozsvěcují modrá světla nebo se účastníci oblékají do modrého oblečení.

Jelikož na 2. 4. tohoto roku připadá Velikonoční pondělí, rozhodli jsme se, že Modrý den podpoříme 3. 4., a to tím, že si na sebe vezmeme něco modrého z našeho šatníku. Budeme moc rádi, když se k nám připojíte. :)

Rozhodli jsme se také pro společný sraz našeho modrého oblečení 3. 4. v 12:00 před PdF UP, kde bychom tento jedinečný den rádi zdokumentovali.

Druhý den pořádáme film s touto tématikou, tak se neváhejte zúčastnit! Budeme Vás očekávat 4. 4. v 17:00 - https://www.facebook.com/events/168005047171459/

Těšíme se na Vás a Vaše modré nápady!

Vaše ASSP. ♥

Místo konání akce: Asociace studentů speciální pedagogiky, Žižkovo náměstí 5, Olomouc
Datum začátku akce: 3. Dubna 2018 00:00
Datum ukončení akce: 3. Dubna 2018 23:59
Pravděpodobné souřadnice: 49.5957N 17.2647E

Případné změny si prověřte na webu akce Den porozumění autismu

Jméno organizátora: Asociace studentů speciální pedagogiky
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce