Den seniorů na zámku

Akce Slavkov u Brna

Den seniorů na zámku
Kultura
Zámek Slavkov - Austerlitz, Slavkov u Brna
Další akce ve městě Slavkov u Brna

Den seniorů na zámku

Den seniorů na zámku: bohatý program zdarma i symbolické vstupné
První říjnový den patří seniorům. A proto i letos pořádá Zámek Slavkov – Austerlitz program k příležitosti Mezinárodního dne seniorů. Lidé nejen v důchodovém věku
se tak v sobotu 1. října můžou těšit na kulturní program v prostorách zámku, turnaj v pétanque, cimbálovou muziku a zdravotně – preventivní akce. Vstup do prohlídkových tras bude v tento den za symbolických 30 korun. Od 14:00 se navíc v chrámu Vzkříšení Páně odehraje velkolepý koncert třebíčského sboru Musica Animata. Představí oratorium G. F. Händela MESIÁŠ. Vstupné i na tuto akci bude dobrovolné.
„Vážíme si našich starších návštěvníků, a proto jsme se rozhodli tento den věnovat hlavně jim. Věřím, že v prostředí našeho zámku stráví krásné chvíle. Naším cílem je, aby se nejen dobře bavili, ale aby se zámek pro tento den stal prostorem pro setkávání generací,“ okomentovala ředitelka Zámku Slavkov – Austerlitz.
Na nádvoří tak za příznivého počasí bude hrát cimbálová muzika, v prostorách zámku se uskuteční měření tlaku, glykémie. V parku se pak můžou návštěvníci zapojit do turnaje v pétanque. Během dne vystoupí také děti z místních škol. Zajištěno bude také občerstvení.
Program na zámku se uskuteční od 10:00 do 16:00. Vstup na doprovodný program je zdarma. Vstupné na prohlídkovou základní trasu Historické sály je pro osoby nad 60 let, případně po předložení Senior pasu, za 30 korun (běžné seniorské vstupné je 70 Kč).
Akce se koná pod záštitou místostarostky města Marie Jedličkové, náměstka hejtmana Jihomoravského kraje Romana Hanáka a starosty města Michala Boudného Partnerem akce je Svaz diabetiků ČR, územní organizace Slavkov u BrnaSenior pasy a Slavkovský pivovar.

Místo konání akce: Zámek Slavkov - Austerlitz, Palackého nám. 1, Slavkov u Brna
Datum začátku akce: 1. Října 2016 10:00
Datum ukončení akce: 1. Října 2016 13:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1548N 16.8745E

Případné změny si prověřte na webu akce Den seniorů na zámku

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce