Diáky - Nahoru a dolů Hedvábnou stezkou

Akce Praha

Diáky - Nahoru a dolů Hedvábnou stezkou
Přednášky a kurzy
Kino Aero, Praha
Další akce ve městě Praha

Diáky - Nahoru a dolů Hedvábnou stezkou

S Ponorkou a lyžemi od Jadranu až na osmitisícovku.

Skialpinisté Martin Štourač a Karel Svoboda (Beton Ski Team) povypráví o své 8 měsíční cestě od Jadranu až po vrchol osmitisícovky Manaslu. Jejich cesta vedla z Balkánu přes turecký Kurdistán a jeho zapomenutý jihovýchodní cíp. Po pestrém Íránu následoval exkurz zeměmi střední Asie - od pouštního Turkmenistánu, přes zelený Kyrgyzstán až po divoký Afghánistán. Třešničkou na dortu tohoto prodlouženého lyžařského výcviku byl pak výstup na Manaslu v Nepálu. Jeho nejnebezpečnější částí ale přitom byla následná, neplánovaně dost komplikovaná, cesta domů.

Z jejich cesty vzniknul sedmidílný seriál dokumentů Nahoru a dolů Hedvábnou stezkou, který odvysílala Česká televize. Jak kluci sami říkají, do jejich „telenovely“ se ale spousta silných zážitků nevešla a ani na ně při jiných, často festivalově krátkých promítáních nezbýval čas.

Jaké to je… se pohybovat v muslimských zemích daleko od novinových titulků? …když omylem vlezete do bytu příslušníkovi kyrgyzské tajné policie? ….nebo když ztratíte v Afghánistánu jediné klíče od Ponorky, Vašeho pojízdného domova? … nebo když po návratu z Manaslu místo rychlého návratu domů skončíte tak trochu v domácím vězení v kazašské Almatě? Tohle vše a mnoho dalšího bude probráno v kluků přednášce a následném valentýnském pozápasovém rozboru elektronickou tužkou (tj. na baru).

Místo konání akce: Kino Aero, Biskupcova 31, Praha
Vstupenky: http://kinoaero.colosseum.eu/incoming.aspx?mrsid=6&eventid=61669
Datum začátku akce: 14. Února 2017 20:30
Datum ukončení akce: 14. Února 2017 22:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0904N 14.4719E

Případné změny si prověřte na webu akce Diáky - Nahoru a dolů Hedvábnou stezkou

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce