Diáky: Gaučový povaleč mezi chřestýši

Akce Praha

Diáky: Gaučový povaleč mezi chřestýši
Přednášky a kurzy
Web organizátora:
www.kinoaero.cz/
Další akce ve městě Praha

Diáky: Gaučový povaleč mezi chřestýši

4400 km horami podél Pacifiku

Do svých 40 let byl Jakub workoholik a gaučový povaleč. Ujít pěšky 14 kilometrů byl vrchol jeho možností. Pak přišlo varování od lékařů a radikální změna životního stylu. V dubnu 2016 se nedaleko San Diega postavil na hranice Mexika a USA a se šest a půl kilovým batohem na zádech vyrazil pěšky na sever. Šel pouští, tančil mezi chřestýši a jedovatými keři, vystoupal do hor Sierry Nevady, brodil se sněhem a všudypřítomnou vodou, bránil jídlo před svišti a mývaly, koupal se v oregonských jezerech, ve washingtonských lesích zpíval medvědům husitský chorál a všem ostatním hrál po večerech na ukulele. Někdy šel sám, jindy s těmi, kteří chtěli stejně jako on zmizet z každodenního kolotoče do míst civilizací téměř nedotčených. Po 121 dnech a více než 4 tisících kilometrech dorazil do Kanady a jeho život už nikdy nebude stejný jako před tím.

Pacific Crest Trail (PCT) je dálkový trek táhnoucí se od hranic Mexika do Kanady po západním pobřeží USA. Co do rozmanitosti ekologických prostředí je nejpestřejší ze severoamerických Národních přírodních stezek (National Scenic Trails) a je současně asi nejpopulárnějším trekem všech chodců dlouhých tratí (thru hikers). Pacifická hřebenovka dlouhá 4 279 km prochází skrz 25 národních lesů a 7 národních parků a překonává převýšení 128 km. Vyhýbá se městům - pro potřebné zásoby je nutné sejít z cesty a do nejbližší civilizace dojít či stopovat. Pohoří, přes které se převážně vine, jsou Sierra Nevada a Cascade Range. Každý rok se o průchod celé trasy pokouší zhruba 3000 lidí, z čehož asi 10% uspěje.

Jakub Čech absolvoval Katedru zvukové tvorby na FAMU. Jako filmový mistr zvuku pracoval na filmech Samotáři, Tobruk, Vratné láhve a mnoha dalších. Pětinásobný držitel Českého lva ve čtyřiceti letech znovu objevil zapomenutou lásku k chození (nejen) po horách a od té doby stále častěji utíká ze světa filmového zvuku do ticha hor a lesů.

Místo konání akce: Kino Aero, Biskupcova 31, Praha
Vstupenky: http://www.kinoaero.cz/reservation.php?domain=kinoaero&action=hall&mrsid=6&successredirect=http%3A%2F%2Fwww.kinoaero.cz%2F&redirectAddTickets=http%3A%2F%2Fwww.kinoaero.cz%2F&failedredirect=http%3A%2F%2Fwww.kinoaero.cz%2F&language=cs-CZ&eventid=69439
Datum začátku akce: 2. Října 2017 20:30
Datum ukončení akce: 2. Října 2017 23:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0902N 14.4719E

Případné změny si prověřte na webu akce Diáky: Gaučový povaleč mezi chřestýši

Jméno organizátora: Kino Aero
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha
Co jsem: tělo, mysl nebo duch?
Nová Akropolis, Varšavská 19, Praha 2, Praha