Diáky: Valentýnský couchsurfing kolem světa

Akce Brno

Diáky: Valentýnský couchsurfing kolem světa
Přednášky a kurzy
Univerzitní kino Scala, Brno
Další akce ve městě Brno

Diáky: Valentýnský couchsurfing kolem světa

Diáky - cestovatelské přednášky uvádí dvojici Kateřina Krejčová a Petr Ptáčník

Jak cestovat s minimálním rozpočtem? Vyzkoušejte couchsurfing – nocování u lidí, které spojuje láska k cestování. Katka s Petrem za 484 dní objeli svět. Z Ohňové země se dostali až na Aljašku, prostopovali se Novým Zélandem i australskou pouští, zamilovali si Jihovýchodní Asii a přes Čínu, Mongolsko a Rusko se vrátili zpátky domů. Jak to udělat, abyste se i na konci cesty měli stejně rádi jako na začátku? Jak couchsurfing funguje, jak se do něj zapojit a na co je potřeba dát si pozor? Dozvíte se, v čem je unikátní bydlení u místních v různých zemích a na různých kontinentech. K čemu mají v tradiční fidžijské vesnici židli? Která země je nejpohostinnější a kde to naopak vázne? A jaké to je, když k vám domů přijede holka z Taiwanu, která nikdy v životě neviděla sníh?

Zábavná cestovatelská show Katky a Petra je určena pro:

všechny, kteří milují cestování
všechny, kteří milují někoho, kdo miluje cestování
všechny, kteří (ne)věří, že se mohou zamilovat na cestách
všechny, kteří chtějí oslavit Valentýn originálním způsobem
všechny, kteří nenávidí Valentýn a chtějí se před ním někam schovat ;)

Kateřina Krejčová

Začalo to ve třech letech Sněžkou a od té doby propadla kouzlu hor. Ve dvanácti se rozbrečela, když nesměla jít se skupinou přes Priečné sedlo ve Vysokých Tatrách a musela s maminkou a mladší sestrou zpátky do údolí. Ve čtyřiadvaceti vylezla na Mont Blanc, o dva roky později přešla sama Pyreneje po GR11. Ráda jezdí stopem, bydlí u místních obyvatel a nejradši má ty kouty světa, kde celé dny nepotká žádného turistu. Jejím prozatím největším cestovatelským počinem byla šestnáctiměsíční cesta kolem světa, o které právě vydala knihu Pozpátku kolem zeměkoule. Baví ji psaní cestovatelských článků, na cestách zastává roli navigátora a každý večer staví stan.

Petr Ptáčník

Nikdy by nevěřil, že jednou poleze na šestitisícovky a bude se potápět k vrakům. Po prvním víkendu stráveném ve stanu na sněhu s Katkou chytil zánět močového měchýře a při pokusu o sáňkování si nalomil kotník. To ho ale neodradilo, vydal se s Katkou na trek do Himálaje a o pár let později i na cestu kolem světa. Mluví skvěle anglicky a německy a domluví se i francouzsky, španělsky a rusky, takže zastává roli tlumočníka a navíc dobře vaří, takže i vrchního šéfkuchaře. Na cestování ho baví focení neznámých míst a setkávání s lidmi, kteří vidí život z jiné perspektivy. Má dvě děti Lukáše (14 let) a Jáchyma (11 let).

Jejich zážitky naleznete na www.zcestykolemsveta.cz a www.facebook.com/zcestykolemsveta.


Cena: 150 Kč, pro studenty 120 Kč.
90 min + diskuse
VSTUPENKY:
http://bit.ly/2irpB3m

Místo konání akce: Univerzitní kino Scala, Moravské náměstí 3, Brno
Datum začátku akce: 14. Února 2017 20:30
Datum ukončení akce: 14. Února 2017 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.1974N 16.6081E

Případné změny si prověřte na webu akce Diáky: Valentýnský couchsurfing kolem světa

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce