Divadelní představení: Blbec k večeři

Akce Dolní Dubňany

Divadelní představení: Blbec k večeři
Divadlo
Další akce ve městě Dolní Dubňany

Divadelní představení: Blbec k večeři

25.3. 2018 od 19:30 je pro vás v kulturním domě v Dobřínsku připraveno divadelní představení BLBEC K VEČEŘI, které už má více jak 850 repríz!
V hlavních rolích: Václav Vydra, Josef Carda, Jana Švandová, Rudolf Hrušinský a další.
Cena lístků je 480 Kč
Více informaci na tel.: 732 655 649
Pořiďte pro své blízké originální dárek k letošním Vánocům :)

Informace ke hře:
Francis Veber: BLBEC K VEČEŘI
Délka představení: 2 hod. 5 min., přestávka 20 min.
Režie: Jiří Menzel , Překlad: Antonie Miklíková Görök

Hrají: Václav Vydra, Josef Carda, Rudolf Hrušínský, Zdeněk Žák/ Petr Pospíchal, Veronika Freimanová/ Jana Boušková, Jana Švandová/ Vlasta Žehrová

Stručný obsah hry
V této bláznivé francouzské komedii platí, že "kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá" a "kdo se směje naposled, ten se směje nejlíp." Proto si dejte pozor, něž někoho prohlásíte za blbce a budete se chtít bavit na jeho účet. Může se vám stát, že blbcem zůstanete na posměch vy sám.

Ohlasy
"Svižná Menzelova režie, plná zajímavých nápadů a jemných gagů, a brilantní herecké výkony - to vše zaujalo plně publikum."
(avP, Slovácké noviny, 20.10.1999)
"Blbec k večeři ctí francouzskou komediální školu, jež dovedně kupí ztřeštěné situace a utahuje si přitom z lidských nectností. Nepouští se sice do žádných hlubokých psychologických rozborů, ale od herců vyžaduje přesné vykreslení charakterů, aby mělo představení ten správný říz. A to se povedlo přesně vystihnout Menzelovi, jenž inscenaci prošpikoval i klasickými gagy. Představení dominuje Francois Josefa Cardy, jehož bezelstná hloupost budí tu výbuch smíchu a hned je zase odzbrojující způsobem dojímavá."

(Z.A.Tichý, Mladá fronta Dnes, 4.2.1998)
25.11.2013
Včera jsme měli možnost se přijít podívat na představení. Chtěl bych poděkovat za excelentní výkony pánů mistrů Vydry a Cardy. Mám oba herce velice rád.
Na první pohled lehké role, ale každému je nad slunce jasné, že role pana Cardy rozhodně mezi lehké nepatří. Výrazy ve tváři a pohyby - absolutně bez konkurence. Občas až artistické výkony pana Vydry při simulování "housera", atd.. - to bych tady vlastně odvyprávěl celé představení. Těžko vyzdvihovat jednoho, oba jste úžasní.
Před lety jsem viděl původní francouzský film (1998) v obsazení s Thierry Lhermitte, Jacques Villeret a myslel jsem, že už není lepší verze - to jsem ale nezažil, co dokáže Vydra s Cardou. ;-)
Pánové moc bych Vám přál, abyste pokračovali, měli stále chuť a radost z hraní - je na Vás vidět, že Vás to baví - nás také - a to je báječná věc.
Moc vám děkuji i za jiné role - hltám každý film a můžu Vám slíbit, že se zase přijdu podívat na některé vtipné představení.
Trochu naivně si myslím, že pan Carda při děkovačce poslal úsměv na nás s přítelkyní - druhá řada 14,15 - několikrát mě totiž upozorňovala, že jsem také herec, že se směju hodně (v dobrém myšleno). Za což moc díky - udělali jste nám velkou radost a moc děkujeme.

Místo konání akce: Hostinec U Zvonu, Dolní Dubňany 45, Dolní Dubňany
Datum začátku akce: 25. Března 2018 09:00
Datum ukončení akce: 25. Března 2018 23:00
Pravděpodobné souřadnice: 49.0573N 16.2257E

Případné změny si prověřte na webu akce Divadelní představení: Blbec k večeři

Jméno organizátora: Hostinec U Zvonu
Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub
LOUTKOVÉ DIVADLO: O KOBLÍŽKOVI
Restaurace Opera, Odolena Voda
MUZIKÁLY NARUBY
Hrad Šternberk, Šternberk