Divadlo B: Malý pán

Akce Pardubice

Divadlo B: Malý pán
Akce pro děti, Divadlo, kino
Divadlo 29, Pardubice
Další akce ve městě Pardubice

Divadlo B: Malý pán

Představení bývalých i současných členů divadla Buchty a loutky na motivy stejnojmenného filmu. Autorem loutek je František Antonín Skála.

Dobrodružná cesta plná vtipných setkání, nebezpečných potvor a překvapivého konce. Možná stejně jako Malý pán zjistíte, že když vám něco schází, najdete to po trmácení světem docela blízko, vlastně za rohem. Varování: kdyby se vám loutky zdály povědomé, asi jste byli v kině.

"Byl to rozhodně dobrý, i když trochu riskantní nápad převést aplaudovaný film Malý pán do komorní loutkové verze. Nové divadelní uskupení Divadlo B, které tvoří „bývalí a současní členové divadla Buchty a loutky a jejich přátelé“ Kristina Beranová, Radek Beran a René Krupanský, pro ni použilo jak řadu motivů ze stejnojmenného filmu (s akcentem na jeho knižní předlohu Velká cesta malého pána od autorů Lenky Uhlířové a Jiřího Stacha), tak i několik loutek - diváci tak nepřijdou o napínavý příběh s jemně ukrytým etickým poučením, ale ani o výtvarně působivé figury (Listonoš na motorce, Promodral, Příšera, Zmetek, Vynálezce, Knihovník, Rybabice – jejichž autorem je František Antonín Skála). Vzácná souhra obou interpretů, dlouholetá poučenost obou v práci s loutkou a s dětským publikem, schopnost pohotové improvizace v nečekaných jevištních situacích i při reakcích publika, to všechno jsou prvky, které dolaďují milou, neokázalou, ale přesně cílenou, dramaturgicky i režijně promyšlenou a výtvarně vkusnou a vynalézavou inscenaci, která potěší." (Nina Malíková, Loutkář, 2016)

hraje Divadlo B : René Krupanský a Radek Beran
divadlo děkuje za inspiraci F. A. Skálovi a M. Caisovi

Délka představení je 40 minut. Pro děti od 3 let.
Vstupné: 100 Kč / děti do 10 let: 50 Kč
Předprodej: Informační centrum Pardubice / TicketPortal CZ

Místo konání akce: Divadlo 29, Sv. Anežky České 29, Pardubice
Vstupenky: http://www.ipardubice.cz/
Datum začátku akce: 28. Března 2017 18:00
Datum ukončení akce: 28. Března 2017 20:00
Pravděpodobné souřadnice: 50.0399N 15.78E

Případné změny si prověřte na webu akce Divadlo B: Malý pán

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
PIRÁTSKÝ DEN DĚTÍ 2024
Centrum města, Kopřivnice
Rošťáci
Františkánské zahrady, Kadaň