Divadlo NIE: Muzeum Vzpomínek

Akce Praha

Divadlo NIE: Muzeum Vzpomínek
Divadlo, kino
Další akce ve městě Praha

Divadlo NIE: Muzeum Vzpomínek / Museum od Memories

Reprízy v Praze:

13. 3. od 18:00 v NoD
13. 3. od 20:30 v NoD
14. 3. od 11:00 v NoD

Na své vzpomínky se nemůžeme zcela spoléhat, zároveň však neexistuje žádná jiná skutečnost než ta, kterou si neseme právě v nich. Každý okamžik, který prožijeme, získává na důležitosti jedině díky minulosti. Kdyby z našeho vědomí někdo vymazal minulost, ztratily by přítomnost a budoucnost veškerý význam. Od nicoty nás odděluje jen naše schopnost uchovávat věci v paměti .

NIE zbudovalo vlastní „přenosné“ muzeum vytvořené ze 70 m2 rezavých kartoték. Pět postav v tomto prostoru znovu skládá dohromady život, který skončil. Dva bratři, soused, učitelka a přítelkyně. S něhou, humorem a s živou hudbou vyprávějí příběhy o člověku, jehož ztratili. O bratrovi, chlapci ze sousedství, první lásce.

Diváci sedí těsně u sebe v důvěrném, malém prostoru připomínajícím archiv a herce i příběhy mají doslova na dosah ruky. Po představení se rezavé zásuvky otevřou a z předmětů, jež v sobě skrývají, tak vznikne výstava. Místo se promění v malé muzeum, prostor, který jitří smysly a podněcuje k úvahám o našich vlastních životech a vzpomínkách.

Koncept / režie: Kjell Moberg
Producent: Iva Moberg
Scéna a kostýmy: Katja Ebbel Frederiksen
Hudba: Helder Deploige
Umělecky spolupráce: Alex Byrne
Dílna: Miroslav Pavliček
Technik: Jan Shaněl a Vojtěch Švejkar
Hrají: Helder Deploige, Kieran Edwards, Guri Glans, Tomáš Měcháček, Iva Moberg

Představení je podpořené Norským Ministerstvem kultury a Norským Ministerstvem zahraničí.
www.nie-theatre.com

- - - - -

Představení Muzeum vzpomínek bude v Praze slavit svou 400 reprízu! Během posledních 4 let navštívilo divadlo NIE s tímto představením deset zemí světa, kromě Evropy zavítalo i na scénu New Victory Theatre, Off Broadway, New York.

Divadlo NIE vzniklo v Čechách v roce 2001. Od svého vzniku NIE vytvořilo 32 představení a zájezdovalo ve 34 zemích. Kromě představení mohou v NoDu návštěvníci také shlédnout krátkou výstavu fotografií mapující práci divadla NIE během posledních 16-ti let. Tato výstava bude mít v NoDu premiéru. Poté se vydá ve stopách divadla NIE a bude prezentována u příležitosti jejich vystupování v Čechách i ve světě.

Divadlo NIE je v Evropě považováno za průkopníka divadla pro mládež a dospělé. Představení Muzeum vzpomínek sklidilo několik mezinárodních ocenění. Hrálo se nejen na festivalech a v divadlech, ale i ve školách. Na 18 000 mladých lidí ve věku 15 - 20 let v Evropě a v Americe dodnes shlédli představení.

Místo konání akce: NoD, Dlouhá 33, Praha
Datum začátku akce: 14. Března 2017 11:00
Datum ukončení akce: 14. Března 2017 12:30
Pravděpodobné souřadnice: 50.0907N 14.4259E

Případné změny si prověřte na webu akce Divadlo NIE: Muzeum Vzpomínek / Museum od Memories

Fotografie
Mapa akcí v okolí
Mapa podujatí
Komentovat akci
Podobné akce
Děti ráje
Letní Kino, Chomutov
Dívčí válka | Český Dub
Česká beseda - kulturní a spolkové centrum Český Dub, Český Dub